Acaba la legislatura sense augment d’imposts, amb els deutes dels 12 anys de PP eixugats, amb un nivell de captació de subvencions de Govern i Consell mai vist a Felanitx (més de 5 milions d’euros en 4 anys), amb un superàvit de l’any 2018 a l’entorn d’un milió d’euros i amb uns 6 milions d’euros al calaix de l’Ajuntament (alerta, només disponibles per gastar en funció del que estableix l’anomenada llei Montoro).

Al 2015, quan va començar la legislatura i el Bloc es va fer càrrec de la regidoria d’Hisenda, no es complien els dos principis bàsics d’aquesta llei Montoro: ni l’estabilitat pressupostària ni la regla de despesa, cosa que va obligar a congelar 700.000 euros del pressupost d’inversions del 2016. Les alegries i els excessos del PP, els va pagar el pacte. El PP de Felanitx no complia la controvertida llei del PP. Durant aquesta legislatura, l’Ajuntament de Felanitx ha passat a complir amb els requisits del Ministeri d’Hisenda.

Ara torna el PP dels deutes i de les baixades d’imposts que es converteixen en pujades, Catalina Soler style. Al 2015 el PP anunciava un cataclisme econòmic a l’Ajuntament. La realitat l’ha desmentit: la situació econòmica de l’Ajuntament de l’any electoral 2019 és molt millor que la de l’any electoral 2015.

L’Ajuntament està finalment en bones condicions per envestir a grans projectes pendents durant el 2019 i el 2020, projectes que fins ara eren irrealitzables sense endeutament: tant projectes que venen d’enrere, com el clavegueram de Sa Punta o una voltadora per a l’atletisme, com projectes nous, per exemple, adquirir un solar per a una escola.

Que la situació econòmica de l’Ajuntament és bona, és convenient que ho sàpiguen tots els que competiran a les eleccions del maig i tots els que posaran nota als competidors. També convé que sàpiguen que mantenir l’equilibri entre imposts i grans projectes per a Felanitx sense endeutar l’Ajuntament requereix prudència i sentit de la responsabilitat i que certes promeses són incompatibles entre si.

Sembla legítim i natural en democràcia que qui ha estat a la sala de màquines de la gestió econòmica, fins i tot en un equip de govern de pacte en el qual tothom hi ha vengut a bé, ho faci públic. Parlem clar, el Bloc per Felanitx va assumir des del principi la seva condició de grup majoritari i més experimentat del pacte de govern, per la qual cosa li correspon la major part de la responsabilitat del balanç de la legislatura i per tant de les crítiques positives i negatives.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *