La Plenària de dilluns passat va aprovar el Pressupost municipal de l’any 2019, el darrer de la legislatura, el qual s’enfila fins als 18,6 milions d’euros, lleugerament més alt que el del 2018. Es tracta del primer pressupost en molts anys que no ha de tornar doblers als bancs ni pagar interessos. Ha costat un gran esforç redreçar l’economia municipal després d’aquells anys d’endeutament i augment d’imposts dels temps de Catalina Soler i primers anys de Biel Tauler. No hi ha cap variació en la fiscalitat municipal entre el 2018 i el 2019 i el principal impost municipal, l’IBI, no s’ha tocat en tota la legislatura, si bé el Cadastre ha modificat el valor d’alguns immobles i ha aflorat edificacions no declarades.

Destaquen algunes inversions en vies públiques (especialment la reforma prevista del carrer de sa Roca d’en Boira) i creació de llocs d’aparcament propers al centre de Felanitx. Hi ha inversions en aigua potable a Felanitx i S’Horta, inversions endarrerides per la lentitud de les tramitacions i la contractació a Portocolom (camí per a vianants a Sa Punta), Felanitx (carrer del Pou de la Vila i portasses de l’Hospici) i Cala Ferrera (carril bici) i la primera fase d’una estructura per tapar la zona esportiva annexa al cap de futbol de Cas Concos, sense oblidar que es licita la redacció del Pla General d’Ordenació Urbana donada la insuficiència dels mitjans propis per dur-la endavant.

També hi ha inversions a les escoles, al Cementeri, al parc municipal, un tancament perimetral del circuit de Son Matamoros, la demolició d’una edificació dins la zona verda de Cala Marçal, una reforma d’una sèrie de rutes cicloturístiques, etc.

A dia d’avui, l’Ajuntament de Felanitx presenta un bon estat de salut econòmica: a més d’haver deixat el deute municipal a zero, l’Ajuntament té uns 5 milions d’euros al banc (romanent de tresoreria) que ben administrats ens els propers anys permetran fer front al clavegueram de Sa Punta (un projecte que ja ha començat el seu via crucis particular per obtenir les pertinents autoritzacions supramunicipals) i a altres inversions importants.

Les distintes àrees de govern presenten alçades i baixades de pressupost en funció de les necessitats i possibilitats d’execució de l’any 2019. El fet que el 2019 sigui un any d’eleccions no ha condicionat cap decisió pressupostària. El criteri de la regidoria d’Hisenda, en mans del Bloc, i assumit pel conjunt de l’equip de govern, era el de fer un pressupost de continuïtat en la tasca política municipal, prioritzant necessitats i objectius de fons. Dit d’una altra manera, no hi haurà una asfaltada general de carrers durant els primers mesos de l’any per fer veure que es millora el poble. S’invertirà en vies públiques en l’ordre previst, amb normalitat.

A dia d’avui, el discurs repetitiu del PP dient que el pacte arruïnaria l’Ajuntament de Felanitx és més ridícul que mai. Sempre ha estat un discurs sense arguments, però a les acaballes de la legislatura les evidències ja són inqüestionables. Al maig del 2019, les finances de l’Ajuntament estaran molt millor que al maig del 2015, molt millor. El rigor pressupostari i la màxima cura en la gestió dels doblers públics figuren en el credo del Bloc per Felanitx.

Per acabar, el Bloc per Felanitx vos desitja unes bones festes de Nadal i Cap d’Any i un venturós 2019.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *