Fa unes setmanes el Bloc per Felanitx va anunciar que Joan Xamena tornarà a encapçalar la candidatura a les eleccions locals del maig del 2019. Falta més de mig any per a les eleccions i el sentit d’aquest anunci no és altre que el de començar a treballar en unes propostes que donin continuïtat a la feina feta i sobretot que posin damunt la taula tota la que està per fer, per definició inacabable.

Per això, abans de procedir a la redacció d’un programa electoral a partir d’aportacions internes, el Bloc ha convocat una sèrie d’actes públics a tots els nuclis del municipi a fi de recollir les idees i inquietuds d’aquelles persones que hagin tengut a bé assistir-hi. En el Bloc ens hem auto-imposat el deure de passar comptes amb la ciutadania i de demanar propostes fora del període electoral, quan els programes dels partits encara no estan redactats. Per endavant ja sabem que l’assistència a actes de partit sol ser escassa, però creim que és la nostra obligació parlar amb la gent fora del temps electoral i fora del dia a dia de la gestió municipal. Gràcies als i les assistents per les seves aportacions. A vegades, els debats en format petit són molt fructífers.

L’experiència de governar trastoca l’ordre de prioritats i aporta una visió diferent del municipi. En certa manera, es podria comparar a l’abans i el després de tenir fills a l’àmbit privat. La lliçó més important que s’ha d’aprendre és la de manejar la maquinària municipal fent-li fer el que et proposes combinant de la manera més eficient possible els múltiples factors en joc: capacitat pressupostària, capacitat tècnica i administrativa, capacitat política, intervenció d’altres administracions, exigències legals de tramitació, urgències, necessitats històriques, imprevists, crítica ciutadana i de l’oposició, etc. Dit d’una altra manera, la gestió política seria la navegació entre debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats per assolir uns objectius polítics. Donades les circumstàncies, molt millor si els objectius estan ben fixats per fixar el rumb.

Es poden fer arribar propostes al Bloc per Felanitx al correu electrònic blocperfelanitx@gmail.com o directament als membres de l’equip del Bloc.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *