A principis d’agost, la consellera de Cultura i Esports, Fanny Tur, presentarà un ambiciós projecte dels Closos de can Gaià al fons de l’impost de turisme sostenible o ecotaxa. Aquest projecte s’enfila fins al 1.150.000 euros i inclou tres accions: la compra dels terrenys del jaciment que encara queden en mans privades, la construcció de tres mòduls per a activitats divulgatives, museístiques i de suport a les excavacions i finalment la construcció d’una naveta.

Els 110 milions d’euros que el Govern de les Illes Balears té previst destinar enguany a inversions procedents de la recaptació de l’ecotaxa tenen entre les prioritats la recuperació de patrimoni cultural. Per això, la consellera Fanny Tur, de Més, va veure amb bons ulls la proposta de l’Ajuntament de Felanitx i dels arqueòlegs dels Closos i va decidir que seria la proposta estrella del seu departament davant la comissió que assigna els fons de l’ecotaxa.

L’Ajuntament de Felanitx és el destinatari final de la subvenció. Per tant, serà l’administració encarregada de dur endavant la compra de terrenys i la licitació de les obres, un cop s’aprovi el projecte. Una vegada més, l’equip de govern fa un esforç important per atreure finançament supramunicipal per inversions a Felanitx.

El projecte Closos ha anat agafant força durant dues dècades. L’empenta inicial i la constància d’un grup d’arqueòlegs, el suport de la UIB i dels successius governs municipals, el suport dels hotelers de Portocolom, la creació i les activitats de l’Associació d’Amics dels Closos, etc. han cimentat aquesta iniciativa. Els que hi han deixat hores i hores de feina es mereixen que vagi endavant.

Aquesta actuació als Closos reuneix tots els ingredients que donen sentit a l’ecotaxa: protecció del patrimoni cultural amb ingressos procedents de l’activitat econòmica principal de les Illes que alhora es converteix en reclam per a un tipus de visitant que sigui menys un turista i més un viatger, sense deixar de banda les múltiples possibilitats que té per a residents (educatives, econòmiques, etc).

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *