Està previst que la Plenària de dilluns aprovi l’ampliació de la concessió d’Edamsa de proveïment d’aigua a Portocolom per afegir-hi sa Punta. En aquests moments, l’Ajuntament compra l’aigua potable a Edamsa i la distribueix (i la cobra) als habitatges de sa Punta, cosa que no té gaire sentit. Quan acabin els tràmits, sa Punta serà com la resta de Portocolom.

Recordem que al 2013, l’empresa Rodaro va comunicar a l’Ajuntament que deixava de subministrar aigua a sa Punta. L’Ajuntament del PP va haver de tirar una canonada d’urgència i connectar a Edamsa. Com que aquesta empresa no va voler afegir sa Punta a la seva concessió pel mal estat del depòsit i de la xarxa, l’Ajuntament no va tenir més opció que fer-se càrrec de sa Punta i com a mal menor comprar l’aigua a Edamsa. L’Ajuntament no té pous propis a la zona i a base de camionades hauria estat pitjor. El contracte amb Edamsa per un any improrrogable (textualment) ha continuat en precari i estava previst que acabàs amb una “gestió indirecta del servei”.

L’equip de govern del PP va deixar la feina a mitges, sense oblidar que va ser molt benèvol amb Rodaro. Se’n varen anar, varen deixar un depòsit en mal estat i una xarxa que perdia aigua a les totes. L’equip de govern actual va dedicar una important subvenció del Consell a arreglar depòsit i xarxa (ara presenta un bon estat i no perd aigua) i decideix corregir aquesta situació clarament temporal, irregular i ineficient, de comprar aigua a Edamsa i vendre-la als habitatges de sa Punta de l’única manera possible en aquestes altures: ampliant la concessió d’Edamsa. Tal com diu el contracte signat per Biel Tauler.
També a la legislatura passada, l’equip de govern del PP va signar un conveni amb Edamsa per dur aigua a Portocolom mitjançant una canonada des d’uns pous més allunyats de la mar. L’actual equip de govern va accelerar els tràmits i a l’estiu del 2016 l’aigua de Portocolom va millorar notablement.

Ironies de la política. El PP va prendre decisions polítiques importants a la passada legislatura sobre l’aigua de Portocolom: mantenir la concessió d’Edamsa i reforçar-la amb un conveni (quan l’aigua era molt salada) que suposava un augment de preu, deixar partir Rodaro i comprar aigua a Edamsa per proveir sa Punta. L’equip de govern actual gestiona aquestes decisions (val més assumir les conseqüències d’aquestes decisions que tornar a la casella de partida) per responsabilitat, sentit comú i, és clar, falta d’alternatives senzilles i ara el PP acusa l’equip del pacte, sobretot el Bloc, de beneficiar Edamsa per ampliar la concessió afegint sa Punta, una zona que ara té xarxa nova i que per tant no tendrà grans despeses de manteniment. Això és fer oposició perquè sí i per les dificultats d’admetre que el PP no va acabar la feina i que l’actual equip de govern ha fet la seva feina i l’ha feta bé.

Xerrem clar: el pacte va dur aigua potable a Portocolom en el 2016 així com ho va decidir el PP en el 2013. El pacte ha arreglat el sistema d’aigua de sa Punta fent un bon ús d’una subvenció del Consell. I ara dona estabilitat a la solució temporal que va adoptar el PP quan Rodaro va partir: l’aigua de sa Punta serà la mateixa i els habitatges de sa Punta no tendran cap tracte especial respecte a la resta de Portocolom, excepte que hauran passat de tenir la pitjor xarxa d’aigua del municipi a la tenir la millor. Pròxim repte: el clavegueram.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *