S’inaugura l’Hospici. No és una meta, sinó el quilòmetre zero d’un llarg camí. Primer, a curt termini, un centre de dia i un centre de nit, però l’antic Hospici ha de ser la base de l’atenció a la dependència de Felanitx i comarca amb criteris moderns. Aquesta és la visió del Bloc per Felanitx, per això lluitam i lluitarem.

De moment, una aportació d’un milió d’euros del Consorci de Recursos Sociosanitaris, amb la consellera del govern Fina Santiago i la consellera Margalida Puigserver del Consell al davant (ambdues de Més), i una aportació de l’Ajuntament de Felanitx de 670.000 euros, fan possible que dins el 2018 el centre de dia i el centre de nit siguin una realitat. Una vegada fetes les obres, es tracta d’accelerar l’entrada en servei. L’Ajuntament i l’IMAS ja hi fan feina a les totes.

Però el Bloc per Felanitx aspira a un servei d’atenció a la dependència molt més ambiciós i complet en un futur no gaire llunyà: des de l’ampliació de places o un servei de menjador fins a pisos tutelats a la part del darrera de l’edifici, passant per la ubicació a l’Hospici dels serveis d’atenció domiciliària municipal i insular o d’altres funcions. Un autèntic centre neuràlgic de l’atenció a la dependència, ubicat al centre de Felanitx a un edifici emblemàtic.

El centre de dia i el centre de nit només ocupen la planta baixa i la primera planta de la part de davant de l’edifici. Queda disponible la segona planta, la tercera, les golfes i tota la part posterior de l’edifici. El futur demana una visió integral de l’atenció a la dependència, que arribi a tots els col·lectius, no sols a les persones majors. Diversitat de persones ateses i diversitat de serveis assistencials. Les possibilitats del conjunt del recinte són amplíssimes. Des del Bloc per Felanitx convidam tothom (partits, entitats socials i ciutadania en general, sense oblidar els que el varen tancar) a compartir aquest objectiu estratègic de cara al futur.

En aquest sentit, agafa rellevància la reforma del carrer del Pou de la Vila i l’adaptació de les portasses de l’Hospici com a aparcament públic.

Avui, celebrem aquesta fita i reconeguem la feina feta pel batle Joan Xamena, la regidora de Serveis Socials Isabel Montero i el regidor d’Hisenda i Contractació Pere Mestre. Demà, demanem-los una ràpida entrada en servei i feina en direcció als objectius exposats.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *