Són molts els carrers dels diferents nuclis del terme que necessiten millores en la pavimentació, des de tapar alguns clots o arreglar les voravies fins a obres més serioses que impliquen aixecar el carrer i substituir canonades i altres serveis. El pressupost municipal no serà mai suficient per tenir tots els carrers en perfectes condicions. I tampoc no seria fàcil arribar a un consens sobre quins carrers és més urgent arreglar ni sobre la intervenció que s’hi ha de fer. Cal establir uns criteris objectius per prioritzar les intervencions: estat de paviment i infraestructures, volum de trànsit que suporta la via, nova mobilitat, temps transcorregut des de la darrera reforma, opinió de tècnics, informacions de veïns, etc.

Així com en el 2017 es varen fer una sèrie d’intervencions importants a carrers de Portocolom, en el 2018 s’estan realitzant obres a diversos carrers de Felanitx. Enllestit el Juevert, en aquestes setmanes la regidoria d’Urbanisme amb la col·laboració d’altres regidories i batles pedanis realitza obres de millora al Socors, Santa Catalina Tomàs, Jaume I, Pelat, Cifre, Cotoner-Bellpuig i la via de cintura entre les rotondes de l’Avinguda Argentina i la de la carretera de Porreres. I una mica més endavant serà el torn dels carrers Castellet, Badaluc, Pizà, Pare Catany i Reus.

Les obres tenen un abast diferent segons les circumstàncies i les possibilitats econòmiques, especialment quan hi ha aportacions del Govern o del Consell en forma de subvencions. L’equip de govern procura sempre tenir projectes preparats per al cas que Govern o Consell treguin una línia d’ajudes per a reformes de vies urbanes.
De les anomenades, les obres més ambicioses són les de la via de cintura i les dels carrers del Castellet. En el cas de la via de cintura i amb una subvenció del Consell de Mallorca, es tracta d’arreglar les voravies, fixar els aparcaments, marcar amb arbres un carril bici que uneixi el de la via Argentina amb el del passeig Ramon Llull, convertir en rotondes els triangles de la part alta i arreglar el paviment. Vianants i ciclistes seran els grans beneficiats, però també el trànsit que recorre la via.

En el cas dels carrers de davant l’Ajuntament i amb una subvenció de la Conselleria de Turisme, les obres deixaran els carrers empedrats, arreglaran les canonades i enterraran el cablejat que travessa els carrers de part a part. Es tracta de fer aquests carrers més atractius per a residents, propietaris i potencials veïns. De cara al futur, està previst que el pas i aparcament de vehicles en aquests carrers quedi limitat als veïns.

Val la pena esmentar algunes actuacions imminents més, amb la col·laboració d’altres regidories i batles pedanis: a Felanitx, el soterrament dels cables de la part interior de la plaça de Sa Font. A Portocolom, el reforç del mur de pedra de la costa de davant Cala Marçal (el qual s’ha anat deteriorant per les pluges i el pas del temps) i una modificació de la pastera central davant els Jardins del Reis per facilitar el gir de vehicles grossos. I també, la conversió a rampa dels escalons que donen accés a la voravia al costat de l’antic bar Tamarells des de les barraques d’en Cordellina. A Cala Ferrera, s’uniran amb un carril bici i altres millores la partió amb Cala d’Or, l’entrada de Cala Ferrera i el camí de cala Mitjana.

Per altra part, dins el 2018, està previst licitar i executar el camí per a vianants que ha d’anar en paral·lel a la carretera del Far entre el Riuetó i el Babo.

Tot plegat una inversió de prop d’un milió i mig d’euros.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *