A mig camí entre un sac de mentides i un sac de dois, exactament aquí trobareu els titulars que ha fet el PP dient que l’equip de govern de l’Ajuntament de Felanitx “veta el PP en l’aprovació del nou planejament urbanístic de Felanitx”.
Per començar, quina aprovació? No hi hagut cap aprovació i encara està mesos lluny. I per continuar, com pot un equip de govern vetar una oposició i negar-li els drets polítics? Això ho fa el jutge Llarena a compte de l’extrema dreta, però no està en les mans ni en la voluntat del Bloc per Felanitx ni, ben segur, de la resta de l’equip de govern.
Es lamentable que el PP, el partit que ha comés l’error polític més greu des del 1979 retirant les Normes Subsidiàries que estaven a punt de ser aprovades en el 2003, es prengui la tramitació d’un nou PGOU com un joc polític per fer precampanya.

Què hi ha en marxa? S’ha posat a exposició pública la documentació que configura l’anomenat Avanç de planejament del municipi de Felanitx i s’ha començat el pla de participació ciutadana que reglamentàriament porta associat. També s’ha constituït una comissió que ha de supervisar tot aquest procés, de la qual forma part el PP en igualtat de condicions a la resta de grups municipals. Durant dos mesos, tota la ciutadania pot fer aportacions i suggeriments, inclòs el PP evidentment.
Passats aquests dos mesos, l’equip redactor haurà de donar resposta a tots els reptes urbanístics que té el municipi de Felanitx, a tots els que ja tenia plantejats així com als que haurà aportat el procés de participació ciutadana. Aquí començaran les reunions tècniques i polítiques de veres que ens hauran de dur a un planejament urbanístic complet amb les respostes pertinents! Aquí, el PP podrà participar i implicar-se, si els aires de precampanya i les poques ganes de fer feina el deixen. Xerrem clar, això és el que hi ha darrera el discurs de “veten el PP”.

Sigui com sigui, llavors serà el moment d’anar a l’aprovació inicial del PGOU! No ara ni d’aquí a un mes! Quan hi hagi una proposta tècnica redactada i políticament consensuada, sí que hi haurà una aprovació! Per Plenària i amb la participació del PP. I després vendrà una exposició pública per presentar al·legacions, on no hi haurà ningú vetat.

La regidoria d’Urbanisme, en mans del Bloc, i el conjunt de l’equip de govern aspiren a un PGOU amb el màxim de consens i de futur. Per això, convé que el PP abandoni el discurs electoralista i victimista i es posi a fer feina aportant alguna cosa. Tenir un planejament urbanístic nou i modern és un objectiu fonamental per al municipi de Felanitx i si s’ha d’assolir amb pals del PP a les rodes, així serà.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *