Des de fa mesos, l’Ajuntament de Felanitx coneix l’interès del Govern de les Illes Balears per disposar d’un hospital per a malalts de llarga estada hospitalària a la comarca. L’Ajuntament no ho havia fet públic perquè això correspon a l’IBSalut, perquè no és un tema tancat i perquè s’han de valorar molt bé totes les opcions abans d’oferir un terreny adequat per a un hospital.

Una filtració a un diari va precipitar les coses i va impedir una comunicació correcta de la notícia, si és que arriba finalment a ser una notícia i no coloms que volen. De fet, els indicis són que certes manifestacions contràries han fet perdre punts a Felanitx com a ubicació de l’hospital.

Es cert, això sí, que fa estona que tècnics i polítics de l’Ajuntament de Felanitx valoren distintes opcions seriosament, com no podria ser d’una altra manera. Sense precipitació i amb tot el sentit de la responsabilitat possible. D’aquestes consideracions, es desprèn que l’únic solar viable en els terminis que es marquen des d’IBSalut (pel fet de ser ja públic, per superfície, per comunicació i pels tràmits urbanístics a efectuar) és el solar de la voltadora al costat del pavelló Guillem Timoner.

Per descomptat que el batle Xamena, els regidors del Bloc, especialment el regidor d’Esports Pere Cler, i la resta de l’equip de govern eren i són conscients de la incidència de la decisió en el món de l’atletisme. Evidentment! Però així i tot, la voltadora és la menys dolenta de les decisions. Sembla tan positiu per a Felanitx (servei als malalts que ara s’han de desplaçar enfora, llocs de feina i reactivació econòmica, etc), que els inconvenients queden empetitits. Per això, es va decidir seguir endavant. La política seria un joc infantil si es poguessin prendre decisions i fer millores que no duguessin afegit qualque problema. No fa falta recórrer al patriotisme local, però l’actual ajuntament farà tot els possibles (dins la legalitat i la lògica) per intentar que l’hospital es faci a Felanitx. El Bloc ho entén com a una obligació.

Precisament durant els darrers mesos s’ha fet feina en dos sentits per minimitzar la incidència del projecte sobre l’atletisme felanitxer: mantenir la possibilitat de practicar l’atletisme dins els terrenys actuals compatibilitzant-ho amb l’hospital i preveure de cara al futur un nou equipament esportiu a la mateixa zona dins la planificació urbanística en marxa. Aquest és un compromís ferm per part del Bloc i del conjunt de l’equip de govern.

Per acabar, el Bloc demana no escoltar els cants de sirena de grans instal·lacions esportives úniques a Mallorca o de canviar de lloc camps de futbol ni altres que suposin inversions milionàries que s’hagin de pagar amb pressupost municipal perquè, vistes les finances municipals de prop, són irrealitzables sense desatendre serveis municipals bàsics o prioritaris. Aquests somnis de grandesa, generalment acompanyats de desqualificacions als polítics, deixen en evidència un gran desconeixement de la realitat global del municipi

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *