Al nou portaveu del PP, Toni Peña, li fan dir animalades i mentides, en la línia habitual de na Catalina Soler. Es veu que dins el PP aquesta és la manera de fer camí. La frase atribuïda al nou portaveu diu textualment: “Es alarmante la obsesión recaudatoria del actual equipo de gobierno en Felanitx”. Disculpin, la contribució no ha augmentat aquesta legislatura, està exactament així com la va deixar el PP. Tant en el programa electoral del Bloc com en el pacte que es va signar entre els partits de l’actual equip de govern ja quedava clar que no hi hauria augment d’IBI. Així ha estat i així serà. Per tant, el PP ha de callar en públic i els de més edat han de mostrar al nou portaveu qui i quan va augmentar l’IBI. La contribució està on la volia el PP quan governava. Punt.

La part còmica és que segons el PP, l’IBI ofega els felanitxers i no els deixa aprofitar la recuperació econòmica. Si ara ofega, què feia durant els anys més difícils de la crisi? Ofegar i cremar al mateix temps?

I a continuació ve la mentida pura i dura. Diu que l’Ajuntament de Felanitx ha posat en marxa una campanya de regularització de valors cadastrals. Es senzillament mentida. L’Ajuntament no pot fer tal cosa, no forma part de les seves atribucions. Això és cosa del Cadastre, és a dir, d’Hisenda, és a dir, del ministre Montoro, és a dir, del PP. Hi haurà noves altes i hi haurà regularitzacions per obra i gràcia del Cadastre. Les persones que estiguin al dia no es veuran afectades.

Els nous ingressos, a més de fer pagar a cadascú el que li toca i per tant d’afegir un poc de justícia a la càrrega impositiva del conjunt de la societat, permetran que l’Ajuntament pugui fer més coses per millorar el municipi: més neteja o més inversions o més serveis socials.

I un avís. L’Ajuntament de Felanitx, sigui quina sigui la composició de l’equip de govern, haurà de fer front en els propers anys (2018 i següents) a un pagament milionari per conservar com a tal la zona verda pública de darrera s’Arenal. A l’espera de futures decisions judicials, durant el 2018 ja s’hauran de consignar uns 3 milions d’euros. Seria una irresponsabilitat majúscula no fer-ho (a causa dels interessos), però aquest no és ara el lloc per a una explicació detallada del cas. El que és segur és que la gestió econòmica de l’Ajuntament en els propers anys haurà de ser especialment fina per no bloquejar els comptes de l’administració, mantenir-se dins els marges de la legalitat de la llei Montoro i seguir fent inversions en el municipi. L’impacte dels pagaments per la zona verda pública de s’Arenal sobre les finances municipals serà altíssim. D’això es dedueix, primer, que no convé que el PP gestioni els doblers de l’Ajuntament vists els deutes i vistes les pujades d’imposts de les seves tres legislatures. I segon, que convindrà desconfiar de qui prometi grans baixades d’imposts: o no les farà o paralitzarà l’Ajuntament.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *