La Plenària de dilluns passat va aprovar l’ampliació del Consell Escolar Municipal de Felanitx, de manera que a partir d’ara també en formaran part representants de les escoletes municipals (Sa Miloca de Cas Concos, Es Faralló de Portocolom i Pere Oliver Domenge de Felanitx). I està previst que properament s’ampliï la participació a les escoletes privades. Amb aquesta incorporació, el Consell Escolar Municipal tendrà una visió més completa de l’educació en el municipi i millora la participació ciutadana en un àmbit tan sensible com és l’educació.

Per altra part, la Plenària també va aprovar la creació d’un Consell Municipal Infantil format per nins i nines de 5è i 6è de Primària. Des de fa uns anys, diversos tècnics de l’Ajuntament desenvolupen el programa Mou-te amb Cap, dins el qual recullen opinions, inquietuds i propostes dels escolars sobre Felanitx. El consell infantil, dinamitzat i tutelat per tècnics municipals, permetria sistematitzar la seva visió del municipi, aprofitar les seves propostes i, en definitiva, fer un poble més humà i més a escala infantil. Mou-te amb Cap i aquest consell són els arguments de Felanitx per presentar una sol·licitud a Unicef demanant que declari Felanitx ciutat amiga de la infància. El consell infantil hauria de convertir-se en un altre element de participació ciutadana en el municipi.

En aquesta mateixa línia, l’àrea d’Educació de l’Ajuntament, a càrrec de la regidora del Bloc Isabel Montero, ha concedit 58 subvencions per transport escolar a residents que cursen estudis post-obligatoris fora del municipi de Felanitx (50 de 300 euros i 8 de 200) a fi donar una passa més en la igualtat en l’accés a l’educació, un objectiu del conjunt de l’equip de govern. Els beneficiaris són estudiants de formació professional i batxillerat de modalitats que no es poden cursar a Felanitx i estudiants universitaris.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *