A mesura que avança la legislatura, les activitats que impulsa l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Felanitx, a càrrec del regidor del Bloc Pere Cler, van adquirint nous objectius. A les activitats més tradicionals (oci nocturn o tallers), generalment de caràcter lúdic, s’hi han afegit projectes més de l’àmbit formatiu i de conscienciació. Per exemple, el projecte d’Hàbits Saludables en higiene i alimentació (coordinat amb l’àrea de Pediatria del PAC), al qual s’han acollit tots els centres de primària del municipi, desenvolupat durant el curs 2016-17.

Per als adolescents, s’han iniciat cursos sobre desenvolupament personal i tallers informatius sobre sexualitat. També, per a aquesta franja d’edat, s’ha posat en marxa la Consulta Jove, un servei gratuït per resoldre dubtes dels joves que potser no s’atreveixen a plantejar als seus pares o professors. Els joves poden formular les seves preguntes de manera presencial, per correu electrònic o per telèfon i el personal de Joventut redirigeix les preguntes a professionals especialitats (psicòlegs, sexòlegs, etc).

També s’han desenvolupat campanyes informatives sobre el consum d’alcohol, donada la preocupació social per l’abús del consum entre joves i adolescents, i de prevenció de les agressions sexuals. De cara al 2018, l’objectiu és fer feina amb adolescents, però també amb pares i mares, els quals sovint es mostren desconcertats pel fet que els joves, molt joves, van molt ràpid i les dues generacions no comparteixen els canals de comunicació. Especialment preocupant és la iniciació en el consum de l’alcohol, cada vegada a una edat més primerenca i generalment en forma de consum descontrolat.

La comunicació amb el jovent es vehicula a través de cartells i sobretot a través de les xarxes socials, on la informació es mou al seu ritme. Les iniciatives educatives i preventives no donen resultats immediats, però a llarg termini són molt importants.

També s’està en procés d’actualitzar el pla municipal contra la droga, amb la participació dels Serveis Socials i la Policia Local, a fi d’adaptar el seu contingut i el seu redactat a la nova realitat dels joves en aquest àmbit, una realitat molt diferent a la de fa 10 o 15 anys.

També la Tech Weekend, a més d’oferir els jocs en xarxa com ja es feia anys enrere, ha afegit una línia més educativa, d’aprenentatge en tots els àmbits de la cultura digital. En el 2017, també ha format part de World Robot Olympiad amb gran èxit de participació. S’hi mostren també recursos educatius i s’obri a altres sectors més adults: programació, robòtica, divulgació tecnològica i compartir experiències, etc. amb l’objectiu de minimitzar la ruptura digital entre generacions.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *