Les verbenes tenen un component sentimental molt important per a molts de felanitxers. Per als més grans, hi ha un component de nostàlgia de les vivències personals associades a l’antic espai físic del Parc. I després un component social: les festes van bé si les verbenes van bé, tot i que hi ha molts d’altres ingredients que guanyen popularitat i assistència.

No es fàcil, per no dir impossible, trobar un gènere musical que agradi a tothom. Internet ha popularitzat molts de grups que abans, quan les discogràfiques s’ho menjaven tot, no haguessin pogut emergir. Aquesta democratització de la música també ha suposat una gran diversificació d’estils i grups. Si abans existien uns pocs grups que destacaven mediàticament, ara s’ha ampliat l’oferta i en conseqüència també es realitzen més concerts. Si abans les verbenes eren un cas pràcticament únic a Mallorca, actualment la competència ha augmentat, tant en municipis com en altres escenaris privats..

Per això a l’hora d’organitzar les verbenes, a més de controlar el pressupost, s’han de tenir en compte altres aspectes com el calendari, actuacions a altres llocs de l’illa, etc… El PP, en algunes de les darreres plenàries ha recriminat a la regidoria de festes quin canvi de model hi ha hagut, sempre referint-se a qüestions administratives o de gestió. L’administració municipal té poc marge a l’hora de realitzar contractacions: depenent de la quantia, es pot procedir amb contractes negociats o oberts.

La regidoria de festes s’encarrega de seleccionar els grups que actuaran a les verbenes, o bé escoltar ofertes de promotors que ja venen amb un concert tancat, a més de prendre iniciatives i recolzar-ne altres, com la Trobada de Ball en línia o la pamboliada-verbena camp. Si el Partit Popular encara no ha entès això i segueix pensant que el model és el seu (o no tant seu, ja que es va veure obligat a deixar córrer les verbenes de pagament amb centenars d’entrades regalades), en aquestes altures ja no hi ha res a fer.

Les verbenes han tengut en compte la majoria d’estils i franges d’edat, i cada dia ha estat diferent i un èxit d’assistència. Enrera queden aquelles verbenes amb pocs centenars de persones o concerts directament cancel·lats perquè el públic no comprava entrades. Pels comentaris i assistència, sembla que anam pel bon camí tenint en compte que aquelles verbenes de fa unes dècades no tornaran i que els grans concerts a Mallorca es queden en mitjans.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *