La Plenària de dilluns passat va acordar per unanimitat l’aprovació inicial del Pla Especial de Protecció del Centre Històric de Felanitx. Aquest document de planejament urbanístic anirà fent camí per la ruta de la tramitació de manera independent del PGOU en elaboració, a fi de comptar el més aviat possible amb una normativa urbanística actualitzada aplicable al centre del nucli de Felanitx. Tot plegat hauria de servir per tenir el més aviat possible un document normatiu que deixi clares les regles del joc urbanístic en el centre i que faciliti la tramitació de les llicències d’obra. Una normativa moderna i facilitadora és una aportació clau per a la revitalització del centre de Felanitx.

Simultàniament, aquest mes de juny tenen lloc diverses reunions per parlar del projecte estratègic Felanitx Centra’t. Es tracta d’una visió integral del nucli de Felanitx amb l’objectiu de marcar un rumb consensuat i unes prioritats d’intervenció pública de cara als propers 20 anys. L’objectiu és també revitalitzar el centre, però lligant-lo amb molts altres aspectes del nucli de Felanitx (aparcament, mobilitat, eixos escolars, eixos centre-perifèria,…). La participació ciutadana és vital per reunir el màxim d’opinions sobre la direcció a seguir. Després s’analitzaran les propostes i es redactarà un document de consens. Animam a les persones interessades a expressar la seva opinió a través de la pàgina web o en paper a l’Ajuntament.

Fa molts anys que el Bloc per Felanitx va començar a reclamar una política específica per revertir el procés d’abandó i deterior del centre de Felanitx. Modestament, això és el que intentam realitzar i, en la mesura de les possibilitats pressupostàries i el consens assolit, aplicar.

Per altra part, la Plenària també va recuperar la competència d’aprovar els grans contractes que licita l’Ajuntament, durant molts anys delegada a la Junta de Govern. Així, l’oposició té ocasió de criticar i/o de fer aportacions, a més de a les comissions informatives, al màxim òrgan de decisió, com és la Plenària. Una passa més en favor de la transparència i la participació. Amb aquesta decisió, l’actual majoria és l’equip de govern que més competències ha mantingut a la Plenària i la que menys n’ha reservat a la Junta de Govern.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *