Aprofitant les festes d’aquest estiu, l’Ajuntament de Felanitx s’ha sumat a diverses campanyes de conscienciació que es desenvolupen a molts indrets. Per una part, la campanya No és no de prevenció de les agressions sexistes, sovint denunciades en el context de festes populars. A les festes de Sant Agustí de l’any passat l’Ajuntament ja va promoure aquest missatge. I al Sopar a Penyes d’enguany fins i tot hi ha haver una taula informativa.

Per altra part, l’Ajuntament ha estat en contacte amb altres ajuntaments compartint la preocupació per l’abús de l’alcohol entre persones molt joves i a favor d’un consum responsable. Compartir experiències sobre el model de festa que s’escampa, botellot indiscriminat al poble de Mallorca on hi ha festa popular però gairebé sense contacte amb la part tradicional de la festa, i sobre les mesures a adoptar per part dels ajuntaments és vital per moderar els excessos sense sentit. El paper més important, és clar, es juga a les famílies, però l’administració local també ha d’intervenir, per raons de salut i de manteniment de la festa.

A les properes festes de Sant Agustí, aquestes dues campanyes seran presents als carrers de Felanitx i de fet en aquestes darreres setmanes hi ha hagut reunions informatives amb molta participació.

Al Sopar a Penyes, hi havia una tercera campanya de conscienciació en marxa: la separació de residus per al seu posterior reciclatge. Es varen repartir bosses grogues i de rebuig entre els assistents i es varen instal·lar punts de contenidors per a cada tipus de residu. A les festes de Sant Agustí, també s’adoptaran diverses mesures de neteja i de reducció de residus (tassons reutilitzables). Esperam la col·laboració de tots.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *