Des del Bloc per Felanitx, tant a l’oposició com en el govern, seguim amb la idea de donar explicacions públiques de la tasca política que desenvolupam a l’Ajuntament. I de fer-ho de manera habitual. La setmana passada, a les planes del setmanari, n’Andreu demanava sobre la taxa dels guals. Per calcular-ne l’import, es demana una fotografia de l’entrada dels vehicles, un rebut de contribució i les mides de la cotxeria. Amb la referència cadastral es comprova que el que s’ha dit concorda amb la realitat i després el tècnic corresponent redacta i signa un informe. Si a la cotxeria hi caben fins a 4 vehicles es paguen 53,30€/any i si n’hi caben més, es paga un suplement de 10€/any per vehicle. Així ho diu l’ordenança en vigor. No s’aplica el criteri particular o arbitrari de cap regidor.

Per la seva part, el PP celebra que el Pressupost Municipal del 2017 rebés una impugnació per part de Bartomeu Obrador. Els pressuposts del PP varen tenir 5 impugnacions en els anys 2010, 2013 i 2015. Com és normal, tant la d’enguany com les anteriors es varen desestimar. Els pressuposts no són impugnables per motius ideològics o per esport, només són impugnables per una sèrie de motius molt tipificats a la llei. I no era el cas. En una altra ocasió comentarem el contingut de la impugnació.

El PP també alliçona en relació a les anomenades factures extrajudicials, factures presentades a l’Ajuntament per part de contractistes o subministradors dins l’any actual per feines fetes a l’any anterior (o més enrere). En el 2016, l’actual equip de govern, va tenir zero euros en factures extrajudicials. Enguany, la implantació de l’administració electrònica ha provocat que totes les factures del mes de desembre del 2016 s’hagin d’abonar dins el 2017. Però, per quins motius el PP s’hauria d’estalviar el donar lliçons i més aviat li hauria de caure la cara de vergonya? En primer lloc, a la propera plenària vendran sobretot factures de la SGAE de temps del PP. No varen pagar quan tocava i ara per evitar que duguin l’Ajuntament al jutjat i guanyin el plet, com passa amb tots els ajuntaments, no queda més remei que pagar factures anteriors a les eleccions del 2015.

I encara més, a la legislatura 2011-2015, al PP se li varen acumular 950.000 euros en factures extrajudicials, sense tenir en compte les factures de cada desembre que passaven a l’any següent. I a l’any 2010, les factures extrajudicials corresponents al 2009 eren habitual a les plenàries de tot l’any, desembre inclòs. El rècord mundial, emperò, es va produir a l’any 2008 amb en Tauler de regidor d’hisenda, amb 1.622.000€ d’extrajudicials. D’aquella falta de control de la hisenda municipal se’n deriva l’augment de la contribució en un 50% en aquell 2008, tal com el Bloc denunciava. Recorden?

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *