Els campions de la corrupció, el PP, es permeten donar lliçons de transparència, però com que ells són més d’embulls, opacitat i fosca xoquen amb les seves pròpies mentides. Posem exemples.

Un dels primers ajuntaments de Balears a implantar l’administració electrònica, obligatòria des de l’octubre d’enguany, és l’Ajuntament de Felanitx, el qual està en una fase molt avançada d’implantació. Entre altres beneficis, l’administració electrònica és més
transparent: administradors, administrats i polítics estan sotmesos a més control perquè tot és més visible. El PP afirma en una nota de premsa que la contractació de l’empresa esPúblico per implantar-la és irregular i es queden tan tranquils. Per la quantitat econòmica del contracte (1500 euros mensuals), l’equip de govern, amb el vist-i-plau de la intervenció municipal, va demanar tres pressuposts. El de l’empresa Absis va ser més car i TIC Mallorca va dir que de moment no podia oferir aquest servei. I no hi ha gaire més opcions en el mercat. Són molts els ajuntaments de tot l’Estat que han contractat esPúblico. Ras i curt, Felanitx va al capdavant de la implantació de l’administració electrònica (i dels avanços en transparència que du associats) i el contracte d’implantació que critica el PP és legal, a part de ser el més econòmic.

I per què treu això el PP? Per què vol fer veure que hi ha una irregularitat? Perquè a la Plenària passada, l’Ajuntament de Felanitx es va haver de menjar un marrón com unes cases, herència dels embulls que feien. Fum per tapar les pròpies misèries. Parin atenció. L’equip de govern del PP, parlam de l’any 2009, comana a l’arquitecte municipal un projecte d’ampliació del cementeri. En hores de feina, l’arquitecte Vila el redacta. Resulta que el projecte, segons informes de l’aparelladora municipal, és inexecutable. No hi cabien els nínxols. Sense cap document de contractació, el senyor Tauler comana al mateix arquitecte senyor Vila un nou projecte, ara redactat fora d’hores de feina, en el seu despatx privat. L’arquitecte Vila pretén cobrar aquesta feina, però a l’Ajuntament hi ha un informe negatiu del secretari per no haver seguit els procediments legals de contractació, és a dir, per haver donat a dit el que s’havia d’haver licitat.

Amb el PP mirant cap a una altra banda fent veure que el problema no anava amb ells, els esforços de l’equip de govern actual per no pagar aquest despropòsit contractual no hauran arribat d’hora: massa tard, era durant la legislatura passada quan s’havia de deixar sense efecte la irregular contractació del senyor Vila. O sigui, a pagar uns 23.000 euros a la salut de la passada majoria absoluta del PP.

Més lliçons?

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *