A la columna de la setmana passada el PP explicava la seva versió sobre l’actualització de sous del Secretari i de l’Interventor. El Sr Tauler i el PP fa anys que ens tenen avesats a no dir tota la veritat i a obviar informacions. Cal fer memòria.

Hem de recordar que el secretari que tenia l’Ajuntament fins fa un any, va aprovar les oposicions de Secretaria d’Entrada d’ajuntament de segona categoria al gener del 2014. Mesos després, a l’abril, el Sr. Tauler decideix baixar l’Ajuntament de Felanitx de primera categoria a segona argumentant que ja no es compleixen els requisits. El Bloc sol·licita per escrit quins requisits ja no es complien. No ens varen contestar. D’aquesta manera, el PP també aconseguia desfer-se de la Interventora (ja que no era d’ajuntament de segona), però que els fiscalitzava molt acuradament la seva gestió, i evidentment això no els anava bé.

Aleshores, el Sr Tauler convoca les places de Secretaria i d’Intervenció. El Bloc critica la manera de fer del PP: baixar la categoria de l’Ajuntament per afavorir la creació de places. El PP va argumentar que la baixada de categoria de l’Ajuntament era per consolidar la plaça de secretaria. Idò bé, al desembre del 2015, i sense donar temps de reacció a l’actual corporació, el Secretari d’aleshores comunica la seva partida a l’Ajuntament de Llucmajor, on el seu sou seria molt superior al que cobrava a Felanitx. De res havia servit baixar la categoria de l’Ajuntament.

L’equip de govern de seguida sol·licita a la Conselleria d’Interior un nou secretari, però la resposta és que no hi ha secretaris per a cobrir tots els ajuntaments de Mallorca i que fins i tot n’hi ha que no en tenen. Per tant, la partida del secretari de forma precipitada crea un greu problema i el batle sol·licita al Sr. Jaume Bordoy, TAG de l’Ajuntament i l’únic misser de la Sala en aquells moments, que accepti l’oferiment d’exercir de secretari accidental per tal de no deixar l’Ajuntament sense aquesta figura tan important. El Sr. Bordoy exerceix aquesta tasca esplèndidament durant nou mesos fins que ens assabentam de la possibilitat de poder tenir un Secretari d’Entrada que acaba d’aprovar la plaça.

Per tant l’Ajuntament de Felanitx ha tengut tres secretaris en un any, el Sr Marc Rigo, el Sr Jaume Bordoy i l’actual Joan Garcia. A més ens assabentam que altres Ajuntaments que no tenen secretari i/o interventor ofereixen les seves places als de Felanitx. És per això que l’equip de Govern decideix actualitzar el sou d’aquestes places d’acord amb la mitjana dels altres Ajuntaments de la mateixa categoria, per intentar d’aquesta manera estabilitzar aquestes places.

Quina barra la del PP, quina barra de la senyora Soler (per cert amb dobles ingressos com a senadora i com a consellera del Consell) i del senyor Tauler, que pagaven una productivitat de 600 euros mensuals a l’exsecretari Fuster afegida a la paga de secretari o que varen baixar la categoria de l’Ajuntament per assegurar un secretari i poder marxar una interventora! L’actual equip de govern s’ha limitat a conservar l’interventor que es va trobar en arribar i a incorporar el primer nou secretari disponible a Mallorca.

Finalment, la columna del PP oblida que amb els pressuposts del 2017 es reconeix el nivell de complement de destí a quatre treballadors i s’iguala el sou d’una treballadora amb el que correspon a la seva categoria.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *