Fa 15 dies, una carta criticava que l’Ajuntament tregui a concurs la gestió de l’enllumenat públic (compra d’electricitat, inversió i manteniment) amb l’argument que així no es confia en els professionals de Felanitx. Cal fer-hi algunes puntualitzacions. La primera, és fals que es tregui a concurs la il·luminació de poliesportius i escoles. L’autor no està ben informat. Per tant, l’Ajuntament seguirà requerint els serveis dels electricistes del municipi, si bé no amb l’exclusivitat que proposa la carta, ja que seria il·legal, tota vegada que tenir el domicili fiscal a un municipi no pot donar exclusivitat en els contractes públics. La segona, actualment l’enllumenat públic ja es paga amb els doblers de tots els felanitxers. A la carta, sembla que fins ara l’enllumenat sigui gratuït i que serà a partir d’ara quan tendrà un cost per als felanitxers. Precisament, es tracta d’estalviar-ne baixant consum i amb un bon manteniment. Felanitx paga molt per un enllumenat públic deficient i ineficient. I la tercera, efectivament, el mal estat de l’enllumenat públic de Felanitx reclama una inversió d’uns dos milions d’euros, inassumible per l’Ajuntament de Felanitx. A pesar dels bons professionals que hi han treballat, no compleix normativa i sobretot és perillós. Amb l’actual equip de govern, diguem-ho clar, s’ha ampliat notablement el nombre d’empreses del municipi que contracten amb l’Ajuntament, ja no són sempre les mateixes.

XARXA D’AIGUA DE SA PUNTA
Fa dos o tres anys, l’empresa que servia aigua corrent a Sa Punta va decidir no continuar el servei. Per quin motiu? Perquè no podia fer front a la inversió necessària per deixar en bones condicions la xarxa. Massa pocs clients per amortitzar una inversió de 376.000 euros. Aprofitant una línia de subvencions del Consell de Mallorca destinada precisament a proveïment d’aigua (i no, per exemple, a clavegueram), l’equip de govern ha preparat un projecte de substitució de la xarxa de Sa Punta, la qual està molt, molt malament. El PP critica aquest projecte i creu que s’hauria d’haver negociat (obligat?) amb Edamsa per ampliar la concessió a Sa Punta i que es fessin càrrec de la inversió. El pas a l’oposició els ha deixat molt tocats! I què costaria l’aigua a Portocolom als usuaris, als que viuen a Sa Punta i als altres?


LA TAXA DE FEMS

Ni el Bloc ni el conjunt de l’equip de govern hem renunciat a, simultàniament, rebaixar els costos de la gestió de residus del municipi, a millorar el servei i a augmentar els percentatges de reciclatge. Per un error formal (no atribuïble a cap responsable polític municipal), no va ser possible baixar la taxa de fems en el 2015 per als domicilis i per a la majoria de negocis del municipi, augmentant l’aportació d’hotels i lloguers turístics. Seguim fent feina amb aquests objectius i estam segurs que durant el 2017 començarem a veure els primers fruits.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *