L’Ajuntament de Felanitx no ha de refer cap plec de condicions, només ha de substituir el requeriment d’estar capacitat en treballs en baixa i en alta tensió pel de només en baixa tensió. Això, en un plec de més de 100 pàgines no es pot considerar un canvi substancial.

Dir que l’enginyer redactor dels plecs ho ha fet malament, quan no s’ha tocat ni una coma del plec de prescripcions tècniques i l’únic que s’ha modificat del de clàusules administratives és el requeriment d’alta tensió és molt exagerat.

Dir que el procés es trobava bastant avançat per a la seva adjudicació és totalment fals, perquè ni tan sols s’havien obert les ofertes de les empreses concursants. L’Ajuntament els ha retornat les ofertes tal com les van presentar, és a dir, segellades.

Dir que s’ha suspès el procediment després d’acceptar una queixa d’una de les empreses licitadores també és fals, ja que aquesta empresa no se va presentar a la licitació. Tampoc no va ser el PP qui va presentar la queixa, tal com diu erròniament algun mitjà de comunicació. L’empresa que va presentar el recurs no complia la capacitació de treballar en alta tensió, però sí que el complien les 5 empreses que varen presentar ofertes i que no varen al·legar res.

Continuam pensant que demanar el requisit d’alta tensió era una bona decisió. En un futur podria ser necessari treballar en alta tensió, per exemple, per subministrar corrent a una nova zona que ara no disposa d’enllumenat públic. Així com en aquesta licitació el tribunal ha considerat que era necessari llevar aquest requeriment, no ho ha fet així a altres licitacions iguals que s’han fet a altres municipis de l’estat espanyol on sí s’ha demanat aquest requeriment.

Com ja vàrem explicar públicament, l’Ajuntament de Felanitx requereix assistència tècnica externa per fer-se càrrec d’una licitació d’aquesta complexitat. Per això, a l’hora de redactar-ne les prescripcions tècniques, es va cercar una persona que dominàs aquest tipus de licitacions (tal com va fer el PP en el cas de la licitació de les platges i tal com fan moltes administracions públiques), que ja n’hagués fet abans i que en gestionàs. Les opcions a Mallorca són molt escasses. Aquesta persona és l’enginyer de la UIB i evidentment coneix el regidor de contractació, ja que ell també hi treballa. Donar coses a dit no és una pràctica d’aquest equip de govern, però si que ho era de l’anterior.

Com bé diu el PP, però amb la boca petita, l’Ajuntament no pagarà ni un euro per aquesta feina, ja que la pagarà l’empresa adjudicatària tal com es fa en tots els plecs d’aquest tipus arreu de l’estat, no ho hem inventat a Felanitx. No hi ha una relació contractual entre l’Ajuntament i l’enginyer redactor del plec tècnic. Això no suposarà un major cost per a la concessió.

A l’any 2014 l’ajuntament es va gastar en enllumenat públic 550.794,01€ i a l’any 2015 628.681,97€. Aquesta licitació marca un preu de sortida de 497.000€, així que no es molt agosarat dir que possiblement s’adjudicarà per uns 450.000€ i possiblement per un preu més baix, amb la salvetat que tendrem totes les instal·lacions noves i legalitzades, cosa que ara no tenim.

Dir que l’Ajuntament vol privatitzar el servei d’enllumenat públic és una fal·làcia, ja que ara i sempre ha estat privatitzat. El subministrament elèctric es paga a una empresa privada i les reparacions les duen a terme empreses privades, per tant no ha estat mai públic .

Amb aquesta resolució del tribunal, s’ha retardat uns mesos el procediment, però els carrers han continuat il·luminats. No sabem quines responsabilitats vol dirimir el PP ja que estam com sempre hem estat. Quan adjudiquem aquest servei sí que haurem fet una cosa que mai s’havia fet, i tindrem un estalvi en energia i unes instal·lacions noves i segures. Potser les responsabilitats les hauria d’assumir el PP per la seva inoperància dels darrers anys.

La realitat és que tenim unes instal·lacions velles, que funcionen defectuosament, sense legalitzar, amb un mal manteniment, pagant un preu excessiu pel subministrament d’energia i que és necessari posar-hi remei. Tenim el que hem tengut sempre, ara i amb el PP, la diferència és que nosaltres hi volem posar remei.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *