La reconversió de l’Hospici en centre de dia i centre d’estades nocturnes cada cop ésmés a prop. El passat dilluns l’Ajuntament de Felanitx firmà un conveni amb el Consorci de Recursos sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears per a la reforma de l’edifici per un valor de 1.680.000€.

D’aquest Consorci, en formen part la Conselleria de Serveis Socials del Govern de les Illes Balears, de la qual Fina Santiago és la titular, i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials del Consell de Mallorca, presidit per Margalida Puigserver. Totes dues són membres de MÉS per Mallorca.

Aquests dos organismes aportaran el 60% de l’obra, és a dir, 1.008.000€ i l’Ajuntament el 40% restant, 672.000€. Aquestes inversions es faran en distintes anualitats durant 3 anys.

Ara, després de la firma del conveni, cal que l’Ajuntament doni el permís d’obra i posteriorment el Consorci licitarà la reforma. Es preveu començar les obres en el febrer amb una duració aproximada d’uns 13 mesos. És a dir, dins el 2018, l’Hospici pot tornar estar en funcionament, un cop firmat el conveni per concertar econòmicament 30 places d’estades diürnes i 8 d’estades nocturnes entre l’Ajuntament i els mateixos organismes autonòmics.

Però cal fer esment a un parell de consideracions: La primera és que fou el PP qui a la legislatura anterior deixà que es tancàs la residència i a hores d’ara encara no ens han donat una explicació coherent de quins foren els motius reals i quina fou la gestió dels darrers vuit anys. També cal tenir en compte que durant els darrers quatre (2011-2015) anys, el PP, que tenia majoria absoluta a Felanitx, al Consell i al Govern, no va aconseguir més que la redacció del projecte, sense cap garantia de la seva execució. El Sr. Tauler ens venia que vendrien moltes empreses de fora a executar l’obra i a gestionar la residència. Paraules que, com sempre, es va dur el vent.

En segon lloc, el fet que l’Ajuntament hagi aconseguit una inversió de més d’un milió d’euros per part del Govern i del Consell demostra la bona gestió duita a terme per part de l’Ajuntament a fi de minimitzar l’aportació directa amb pressupost local.

En tercer lloc, el fet de també garantir, per part de la Consellera Fina Santiago, el concert d’aquestes places en haver acabat l’obra, és una bona notícia. En quart lloc, l’Ajuntament és conscient que aquesta reforma no aconseguirà solucionar tota la problemàtica social de Felanitx, per tal motiu seguirem treballant per augmentar el ventall d’oferta residencial per a persones majors i altres col·lectius, ja sigui amb pisos tutelats, pisos autònoms o altres formes d’acció social. I aprofitant les instal·lacions de l’Hospici.

Finalment, cal recordar que totes els partits que governam a l’Ajuntament hem treballat per aconseguir aquest objectiu pel bé de tots els felanitxers.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *