El Bloc per Felanitx sempre havia sospitat que durant els 12 anys de govern del PP, a l’hora de decidir quin carrer de Felanitx tocava arreglar, treien un bingo i sortia el que sortia. Ni prioritats clares ni previsió de generar aparcament pels cotxes desplaçats ni unes línies mestres per actuar en el centre de Felanitx ni un llamp.

En canvi a l’hora d’arreglar camins de foravila, el sorteig funcionava de manera diferent: hi havia veïns de foravila amb totes les paperetes i veïns de foravila que no en tenien cap.

Per això, no és sorprenent que el PP critiqui la proposta de l’equip de govern de reformar el carrer d’es Juavert, la qual comporta l’adquisició d’una casa vella per generar-hi una bossa d’aparcament. Es la primera vegada que l’Ajuntament de Felanitx arregla un carrer i es planteja què passa amb els cotxes que ja no hi podran aparcar, ni bé ni malament. Es impossible arreglar aquest carrer (com el de Calafiguera o altres) sense expulsar els entre 8 i 18 vehicles enfilats damunt les voravies. Dir “ja s’arreglaran” no és la solució, perquè els carrers i places que envolten el Juavert no els poden absorbir sense agreujar els seus propis problemes.

El nucli de Felanitx necessita un plantejament integral que inclogui urbanisme, mobilitat, estètica, … combinat amb aspectes socials i econòmics. L’equip de govern ja ha presentat un primer esborrany d’aquest pla estratègic i en prepara una segona versió, més apta per a la participació ciutadana. Es en el marc d’aquest plantejament, que es va fer un sondeig públic d’oferta d’immobles (solars o cases en mal estat) aptes per ubicar-hi places d’aparcament per completar el panorama que els tècnics municipals ja coneixien. Ubicació, forma del solar, accessos, costos d’adquisició i costos d’adequació, encaix dins el pla estratègic, efectes sobre la mobilitat, … són els aspectes a valorar.

La reforma del carrer d’es Juavert és necessària i sens dubte està entre les prioritats per millorar el nucli de Felanitx. I associar-la a la creació d’unes places d’aparcament precisament al principi del carrer, o millor dit, dins el carrer d’es Convent, de forma que es tregui trànsit al Juavert i a la plaça de s’Arraval, és una bona idea i una millora per a la zona i per al conjunt del centre de Felanitx. Si hi afegim el criteri del cost per plaça d’aparcament (en comparació amb altres ofertes), aleshores la decisió encara sembla més encertada. I no en parlem del cost de perdre l’oportunitat de la casa venal.
Molts anys i que passeu un bon Sant Agustí!

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *