Digui el que digui el PP, en poc més d’un any, la contractació municipal ha fet una passa grossa endavant: es liciten compres i serveis que l’Ajuntament de Felanitx no havia licitat mai, és a dir, el que abans es donava a dit, ara passa per un procés de concurrència pública. No hi ha dubte: l’ajuntament ha guanyat en transparència i al mateix temps ha generat importants estalvis econòmics. Els fets són el que compta.
Compra de vestuari i equipament per a la policia local. La darrera factura de temps del PP és de 16.000 euros, una adquisició feta a dit. Ara, després d’un concurs públic, per cert guanyat per la mateixa empresa que el PP va contractar a dit, hi ha hagut un estalvi d’un 25% o 30% depenent de la peça de roba. Pel simple fet de licitar! O sigui, contractar a dit surt més car. Aquesta és la diferència entre defensar els doblers de tots i no mirar prim per incompetència, vessa o amiguisme!

Segon exemple. Treure a concurs les assegurances municipals, cosa que no s’havia fet mai, en lloc de donar-les a dit, ha suposat un estalvi del 34% en les de vehicles i d’un 23% en el cas dels accidents a la piscina. Més transparència igual a més estalvi. Obtenir el mateix servei per un menor preu és una bona gestió es miri com es miri. Això és diu defensar els interessos de tots i defensar allò públic!

I seguiran les licitacions de serveis que sempre s’han donat a dit: control de l’aigua potable, control de la legionel·la, alarmes d’edificis públics, etc. I hi haurà més transparència i més estalvi de doblers de tots. També en l’enllumenat públic: hi haurà estalvi econòmic, estalvi energètic, millor manteniment, molta inversió i més seguretat de faroles i quadres. I serà tan públic i/o tan privat com ara: l’Ajuntament compra i comprarà l’electricitat a empreses privades i l’Ajuntament contracta i contractarà el manteniment a empreses privades. Estalvi energètic, bon manteniment, inversió i seguretat ara no n’hi ha i l’any que ve n’hi haurà.

I seguirà un millor control de les licitacions existents. Un exemple? El contracte de publicitat estàtica va acabar el 2013 amb un deute a l’Ajuntament de 60.000 euros. El PP ni el va tornar a licitar ni va reclamar el deute a l’empresa. Per què? Per amistat de qui? L’actual equip de govern, la regidoria de contractació al davant de la qual hi ha en Pere Mestre, ha reclamat el deute, ja parcialment cobrat, i tornarà a licitar la publicitat estàtica.

Seguirem informant. De moment, passau un bon dia de Sant Agustí, amb coneixement! Per vosaltres i pels que no en tenen. I també parau esment a la campanya contra els abusos sexistes durant les festes.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *