6 pel·lícules i documentals de cinema kurd es podran veure del 2 al 17 de setembre en 6 municipis de Mallorca

Al final de cada projecció hi haurà un debat amb la presència de membres de l’asociació basc-kurda Newroz.
Maryam Fathi, refugiada kurda d’Iran estarà present a les tres primeres projeccions a Felanitx, Sant Llorenç i Manacor.

proper divendres 2 de setembre a les 20.00 la projecció del documental Kobane, volver a empezar obrirà el Cicle de cinema kurd, que oferirà projeccions de 6 pel·lícules i documentals en diferents localitats de Mallorca, incloent també dues projeccions a Ciutat (a Àgora i a Cineciutat). Membres de l’associació basco-kurda Newroz acompanyaran els debats (fòrums) que seguiran a cada projecció.

Les tres primers dies (Felanitx, Sant Llorenç i Manacor) contaran amb la presència de Maryam Fathi, refugiada política kurda d’Iran, i Arantza Uzkiano, presidenta de Newroz, aquesta darrera continuarà fins el dia 10, quan li prendrà el relleu en Juan Sorín, altre membre de la mateixa organització fins el la darrera projecció a Pollença el dia 17.

El Cicle de cinema kurd té un doble propòsit, d’una banda promoure la solidaritat i donar a conèixer la situació del poble kurd en els quatre estats (Turquia, Síria, Iraq e Iran), en què es troba dividit. A tres tres d’ells es troben en guerra oberta, i al quart, Iran, també sota una duríssima repressió (20 execucions en aquest mes d’agost d’enguany). D’altra banda, vol fer accessible a Mallorca una oferta cinematogràfica de qualitat, en alguns casos molt difícil de trobar.

Maryam Fathi, la refugiada kurda d’Iran, també es va mostrar molt interessada en aprofitar l’avinentesa per a contactar amb membres del moviment feminista de Mallorca, i a rel de la seva demanda s’ha organitzat una trobada amb dones del moviment feminista de Mallorca el proper diumenge dia 4 a Manacor, també a L’Ateneu Lo Tort.

A més Kobane, volver a empezar, que obre el cicle, es projectaran els següents films:

Las tortugas también vuelan
My Sweet Pepperland
Los niños de Dijarbakir
Kurdistán, guerra de chicas
Un tiempo para los caballos borrachos

Totes les pel·lícules i documentals es projectaran en VOS subtitulades en castellà, vist que no es disposa de versions subtitulades en català. A l’Ateneu Lo Tort, de Manacor, se’n projectaran totes, a la resta de municipis, els ja esmentats i Artà, Pollença i Palma se’n projectaran dues pel·lícules.

La proposta d’aquest Cicle de cinema kurd va partir d’algunes formacions polítiques municipalistes (Alternativa per Artà, Alternativa per Pollença i Bloc per Felanitx) que es van posar en contacte amb Newroz, un associació basco-kurda que ja va dur a terme una iniciativa similar al país basc l’any passat i va facilitar les pel·lícules i documentals. A la idea inicial es van afegir l’Ateneu Lo Tort i l’Ateneu de Pollença, el grup juvenil Granots i sopes, de Sant Llorenç, i els grups Unió Cívica per la República, Podem Balears i la Plataforma de suport a internacionalistes. En total seran seran 16 dies de projeccions.

La iniciativa, que fa mesos que ve preparant-se coincideix amb un agreujament de la violència, la guerra i la repressió a tota la regió.

FB_IMG_1472601136357

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *