L’enllumenat públic de Felanitx no compleix la normativa vigent : és deficient i perillós. El Bloc va denunciar-ho a Indústria durant la passada legislatura, però el PP només va posar quatre pegats per sortir del pas. L’Ajuntament paga uns 500.000 euros anuals per il·luminar malament carrers i places, més uns costos de manteniment (entre el 2014 i el 2015, uns 200.000 €) que sempre resulten insuficients.

L’objectiu que ara es proposa l’equip de govern és múltiple: tenir un enllumenat públic que compleixi la normativa i que no sigui perillós, baixar la factura, millorar-ne l’eficiència energètica (el rendiment de cada punt de llum), consumir el 100% d’electricitat d’origen renovable i tenir un servei de manteniment operatiu les 24 hores del dia amb totes les garanties de servei.
Per això, la Junta de Govern ha aprovat licitar un servei elèctric integral de tot l’enllumenat públic del municipi, de manera que l’empresa de serveis energètics que guanyi el concurs sigui la que subministri l’electricitat i gestioni tot l’enllumenat públic.
Aquesta empresa haurà d’invertir inicialment més d’un milió i mig d’euros per adequar tota la instal·lació (més les inversions pròpies: vehicles, un local a Felanitx, etc). L’Ajuntament seguirà pagant una factura mensual per l’enllumenat públic, a un cost inferior a l’actual. Els guanys de l’empresa concessionària provendran íntegrament del millor rendiment dels punts de llum després de la inversió inicial i del fet d’unificar en una sola factura l’enllumenat públic del municipi. Per això la concessió és a 15 anys, per a poder amortitzar tota la inversió que haurà de dur a terme.

L’Ajuntament no té cap central elèctrica i seguirà comprant l’electricitat a una empresa privada, però ara a un menor cost, complint la legislació i sense haver de fer la gran inversió necessària per deixar en bones condicions tot l’enllumenat públic del municipi.

Aquesta iniciativa ha agafat el PP amb el pas canviat: diu que l’Ajuntament es gastarà sis milions d’euros en un contracte llarg oblidant que, sense fer-lo, seguiria pagant com fins ara sense fer cap concurs i se’n gastaria encara més. I això sense tenir en compte el manteniment. Què hauria fet el PP: no arreglar l’enllumenat públic o endeutar l’Ajuntament en un milió i mig d’euros per fer front a la inversió? Com és que varen licitar la recollida de residus per 10 anys i el licitador no havia de fer inversions?

La part còmica de la crítica del PP està en, segons ells, la contractació a dit de l’enginyer que ha preparat la licitació. Els 15.000 euros que cobrarà aquest enginyer seran abonats per l’empresa guanyadora del concurs, no per l’Ajuntament. Es tracta d’una licitació complexa i calia un tècnic expert en la matèria. Segur que anirà millor que amb els contractes a dit del cas platges, que encara duen coa pels jutjats.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *