Dilluns passat, la Plenària de l’Ajuntament de Felanitx va aprovar una rebaixa important de la taxa de residus urbans. L’actualització del padró de places turístiques i de la taxa de fems d’aquestes places (ara situada al voltant de la mitjana de Mallorca) permet una rebaixa de la taxa de les famílies, dels locals comercials i dels tallers, mentre que es manté la taxa de bars i restaurants. A partir d’un criteri combinat de capacitat econòmica i de producció real de residus urbans, la taxa del 2016 serà més justa i estarà millor distribuïda entre els usuaris dels servei.

L’objectiu a un any vista és triple: donar un millor servei, reciclar més tones (d’envasos, de paper, de vidre i de matèria orgànica) i amb l’estalvi generat pel reciclatge tornar a baixar la taxa de cara al 2017, inclosa la taxa de les places turístiques. L’objectiu és ambiciós i difícil, però l’equip de govern farà tots els possibles per assolir-lo.

Ja pot escaïnar el PP tant com vulgui dient que s’ha augmentat la taxa a les places turístiques o presentar mocions oportunistes de baixar l’IBI (que no haurien baixat en cas de governar ells), el compromís del pacte de govern és sòlid: el que més guanya o el que més té, ha de pagar més, dins un context de pressió fiscal municipal amb tendència a la baixa.

De la Plenària, emperò, cal fer esment de dos acords més, aprovats ambdós per unanimitat: el primer, de retirar dels edificis públics del municipi les plaques d’inauguració que contenguin el nom de responsables polítics condemnats per corrupció, concretament Jaume Matas i Maria Antònia Munar. Pura decència democràtica, difícil d’empassolar per més d’un i d’una. El segon acord, de compromís amb la igualtat entre homes i dones i de lluita contra la violència de gènere. Com moltes altres entitats locals, l’Ajuntament dóna suport a la marxa del 7 de novembre “Contra les violències masclistes” i adopta altres mesures en l’àmbit de la igualtat entre sexes.

Un poc més de justícia econòmica, un poc més de dignitat democràtica i un poc més d’igualtat.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *