La formació política Més, dins la qual està integrat el Bloc per Felanitx, es presenta a les eleccions generals del proper 20 de desembre amb l’objectiu de consolidar el bon resultat de les autonòmiques i locals del maig passat i treure, com a mínim, un diputat a las Cortes. Si es compleix el pronòstic i Més obté representació, serà la primera vegada que les Illes Balears tenen un representant que no pertany a partits d’obediència estatal.

Fins ara ha estat impossible tenir referències dels diputats i senadors electes per les Balears a les cambres del parlament espanyol, ja que amb una sola excepció, sempre han estat més del seu partit (PP o PSOE) que de Balears i no hem sabut mai si existien. L’excepció és Pere Sampol, històric dirigent del PSM que va ser elegit senador pel Parlament de les Illes Balears, l’únic cas d’un representant que defensava genuïnament les illes a Madrid. Per cert, Pere Sampol pronuncia aquest dissabte una conferència a Cas Concos.

El cap de setmana passat, Més va celebrar unes eleccions primàries (a les quals tenien dret a vot els militants i totes les persones que s’hi volguessin inscriure) i va ser elegit cap de llista al Congrés Antoni Josep Verger Martínez. El seguirà Roser Gallardo. Els candidats al Senat seran Sara Martín i Salvador Colomé. Com a les passades eleccions, Més va optar per les primàries per elegir els seus candidats, una fórmula participativa que reforça la cohesió de l’organització.
Per poc que es confirmin les enquestes, Antoni Verger serà diputat al Parlament espanyol a partir de Nadal. Una fita per a les reivindicacions de finançament (i moltes altres!) de les Illes Balears. A la fi, qualcú ho dirà clar sense quedar anul·lat per les instruccions de les direccions estatals dels partits, com han fet durant dècades els diputats del PSOE i del PP.
Antoni Verger va haver de renunciar a ser candidat a la batlia de Palma per Més a causa d’una denúncia falsa d’un submarí del PP, un tal Orta. Ara, un cop els tribunals han dictaminat la falsedat de la denúncia i Verger ha quedat lliure de tota sospita, serà el cap de cartell de Més i el primer diputat que no rebrà instruccions de partits amb seu a Madrid, sinó que les seves iniciatives seran de fabricació illenca.

Animam a totes les persones que varen col·laborar amb Més i amb el Bloc per Felanitx a les locals i autonòmiques del maig a tornar a fer una passa endavant i a fer un esforç per revalidar el bon resultat de fa mig any.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *