Una vegada més i per unanimitat, l’Ajuntament de Felanitx ha rebutjat la instal·lació d’una granja de peixos prop de Portocolom. Aquesta vegada es tracta d’una reacció a l’autorització ja concedida pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Tots els grups, PP, Bloc, PSOE i PI, varen consensuar un text que demana la revocació de l’autorització.

Dins el municipi de Felanitx, l’opinió contrària a les gàbies de peixos deu ser gairebé total. Hotelers, pescadors professionals i aficionats, Salvem Portocolom i moltes veus a títol individual han expressat de totes les maneres possibles el rebuig a la granja. La qualitat de l’aigua és una peça clau de la sostenibilitat ambiental i de l’activitat econòmica del litoral felanitxer.

Caldrà unir forces institucionals i socials per fer veure al promotor que el seu negoci no pot hipotecar els interessos de tota una comunitat, i més quan amb els darrers canvis normatius (més exigents des del punt de vista ambiental) aquesta autorització ja no seria possible. Des del Bloc per Felanitx volem donar suport a les iniciatives de rebuig al projecte de piscifactoria davant Portocolom.

També per unanimitat, la Plenària de l’Ajuntament de Felanitx va adoptar una sèrie d’acords d’implicació amb la crisi de refugiats que es viu a Europa, entre els quals destaca l’oferiment d’acollir refugiats al municipi. El PP va acceptar consensuar uns acords amb els quals havia estat inicialment molt crític. El Bloc per Felanitx creu que l’Ajuntament de Felanitx no podia ignorar el que succeeix a Europa i s’havia d’alinear amb les posicions més solidàries. Entre els acords, hi ha també un posicionament valent a favor de la intervenció de les Nacions Unides a Síria a fi de crear una zona de protecció de civils al nord del País.

Per acabar, una valoració molt positiva de la intervenció d’un representant de la Federació d’Associacions de Veïns a la Plenària, una fita en la petita història municipal en la mesura que la participació ciutadana tengui continuïtat en el futur. Ens ho autoexigim.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *