Paraules del nou Batle Joan Xamena a la Plenària Constitutiva del passat dissabte 13 de juny:

Felanitxeres i felanitxers, autoritats, regidores i regidors, ciutadans tots.
Primer de tot vull agrair a la meva família el recolzament que he rebut durant tots aquests anys de trajectòria política i especialment en aquesta nova etapa que avui començ. També, i molt especialment, a tots els companys i simpatitzants del Bloc per Felanitx. Gràcies a la seva feina al llarg de tots aquests anys a l’oposició hem aconseguit una gran fita: el govern de Felanitx.
És un orgull i un honor esser el batle del meu poble, però també som molt conscient que a partir d’ara tot el que passi serà culpa meva. Esper que hi hagi més encerts que decepcions. Ara bé, el que no em podreu retreure és que hi dedicaré tot l’esforç que podré perquè la il·lusió en forma de ganes de tirar endavant el nostre municipi és infinita.
Juntament amb el PSOE i el PI hem format un gran equip de govern de persones amb moltes ganes de fer feina. Hem adjudicat les regidories tenint en compte la capacitació, l’experiència i la formació per dur-les endavant. Tenim clar que hem de fer feina com un equip i deixar de banda que formam part de distints partits. És per això que ja hem pactat un programa en comú.
A les eleccions passades el que va quedar palès, tot i que el PP va ser el partit més votat, va ser que els ciutadans volien un canvi, una manera diferent de fer les coses, un apropament a la ciutadania i sobretot resoldre els grans problemes que patim. No tans sols a Felanitx sinó que també a totes les illes. Els ciutadans varen votar una alternança al govern de Felanitx després de 12 anys d’un mateix partit.
Nosaltres hem interpretat que els ciutadans no volien una majoria absoluta i que volien un pacte i per tant el Bloc ha decidit liderar aquest canvi amb l’ajuda d’altres partits.
Tres forces polítiques, el Bloc, el PSOE i el PI, hem fet un pacte. No és un pacte contra el PP, però avui “canvi” significa que el PP no governi. Aquest pacte serà públic i el publicarem a les xarxes dels nostres partits. No tenim clàusules secretes ni res que amagar. Evidentment també hi enclourem els nostres sous ja que els pagam entre tots.
El nostre propòsit és afrontar els grans problemes del municipi, aquests ocupen la zona central de la nostra agenda política. Avui no és el moment de detallar-los però els explicarem en una Assemblea Ciutadana que convocarem pròximament. Però alhora també farem front a les problemàtiques més properes dels ciutadans. Volem contribuir a eliminar aquesta barrera que existeix actualment entre els governants i els ciutadans. Volem apropar la política a la ciutadania, que al cap i a la fi, és la destinatària de les decisions polítiques. Potenciarem la participació ciutadana en tots els àmbits de l’ajuntament.
Tenim clar que la nostra feina és governar, molt distint a comandar, perquè com tots sabem, comanden, desgraciadament, els doblers i aquests encasellen la nostra feina.
No se’ns oblida que el nostre municipi no sols està format per Felanitx, hi ha altres nuclis com s’Horta, Cas Concos i totes les barriades. El Port de cada dia ens torna més gran i cal dedicar-hi més esforços. Hem de fer feina per a cada pam de la nostra terra, els seus habitants ens ho reclamen.
No som tan ingenus de pensar que serà fàcil o que tot ens sortirà bé o que resoldrem tots aquests problemes en quatre anys, però com vos he dit, no serà per no fer-hi feina. Nosaltres no esperarem mans plegades que els problemes es resolguin. Tocarem totes les portes que siguin necessàries.
Per tant, per endavant ja deman disculpes pels futurs errors que cometrem. Intentarem que siguin pocs i de poc calat. I avui, precisament avui, és el dia adequat per demanar-ne pel desequilibri homes-dones a l’equip de govern. Ni és intencionat, evidentment, ni ens fa sentir còmodes. És un aspecte que ens sap molt de greu i ho compensarem impulsant i millorant les polítiques d’igualtat d’aquest ajuntament.
Com sabeu, el Bloc per Felanitx, està integrat dins MÉS. Això no vol dir que depenguem orgànicament d’ells. Nosaltres seguim essent un partit independent de vocació felanitxera. Però el fet d’estar dins aquesta coalició, ens pot suposar un enllaç cap als organismes superiors, els quals ens poden ajudar a resoldre algunes de les nostres problemàtiques.
El Batle serà un batle de tots. És per això que el nostre objectiu és arribar a un consens dels gran temes amb tots els partits polítics. Des d’aquí estenc una mà al PP perquè faci possible que arribem a un enteniment, principalment en les grans qüestions. Així com també li deman una oposició constructiva alhora que crítica. Aquesta és la seva funció. Que no dubti que aquest govern acceptarà totes les propostes que faci si són pel bé de Felanitx. No ens tancarem en banda pel fet que les presentin ells. Biel, fa estona que ens coneixem i crec que no dubtes que el que et dic és veritat.
De vosaltres, de la ciutadania, dels funcionaris i dels companys de Consistori, vos deman que em digueu el que pensau, i no el que creis que vull sentir. Si no m’agrada, paciència. Evidentment també acceptarem els vostres consells.
Entre tots farem que Felanitx torni ser un referent així com també millorarem la vida de totes les felanitxeres i felanitxers.
Moltes gràcies.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *