El Bloc per Felanitx interpreta els resultats de les eleccions locals del passat dia 24 de maig en clau de canvi, de voluntat de canvi per part de l’electorat. Durant la campanya electoral el Bloc va manifestar que entenia que el cicle del PP s’havia acabat i que el Bloc es troba preparat per governar. Per això, dies després de les eleccions vàrem optar per gestionar aquesta voluntat de canvi de l’única manera possible quan no hi ha majories absolutes: cercant acords amb altres forces polítiques en funció d’un criteri de major a menor afinitat, segons la lògica política.

Així les coses, en el moment d’escriure aquestes línies és de domini públic que Bloc, PSOE i PI han arribat a un pacte de governabilitat per al municipi de Felanitx. Dissabte dia 13, es constituirà la corporació municipal per als propers quatre anys i els regidors d’aquests tres grups elegiran Joan Xamena com a batle de Felanitx. I a partir de dilluns, els cinc regidors del Bloc, els tres del PSOE i els dos del PI configuraran l’equip de govern de l’Ajuntament de Felanitx.

El document signat pels tres grups i que inclou tots els acords –i tots vol dir tots- del pacte serà publicat íntegrament. També es faran públiques les remuneracions dels regidors. Així com el Bloc va donar a conèixer les remuneracions dels regidors de la legislatura 2011-2015, també vol fer públiques les del tram 2015-2019.

Els pactes en política, com en qualsevol altre àmbit, comporten renúncies i concessions. I generositat. Un exercici complicat i més si s’ha de fer en pocs dies. Un exercici que no es fa quan hi ha majories absolutes. Emperò estam convençuts que això és el que va voler dir la ciutadania de Felanitx dia 24 de maig i que això és el que reflecteix el document de pacte signat per Bloc, PSOE i PI: compromís, feina, ganes de fer moltes coses per Felanitx i interès comú.

Ens agradaria que ens acompanyàssiu a l’acte de constitució del nou ajuntament.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *