El Bloc per Felanitx ja va començar aquesta legislatura denunciant la reducció del nombre de plenàries de 10 a 8, ja que d’aquesta manera reduïa la capacitat de l’oposició per presentar propostes i formular preguntes. No va servir de res, el PP aconseguí baixar el nombre de plenàries.

A l’estiu del 2011 es va aprovar la proposta del Bloc que instava a Ports de les Illes Balears a redactar el Pla Director juntament amb una comissió formada per totes les forces polítiques del municipi. També demanàrem que Ports regulàs el fondeig d’embarcacions a la badia de Portocolom

També el mateix estiu, juntament amb el Psoe, demanàrem l’eliminació de la repartició indiscriminada d’invitacions de les Verbenes per part de l’equip de Govern. Evidentment la moció no prosperà. Posteriorment el Bloc va sortejar les entrades que l’equip de govern va regalar als nostres tres regidors entre els felanitxers.

Per les festes de Sant Agustí, i fruit dels aldarulls que es varen produir, el Bloc va demanar la creació d’una comissió per analitzar l’actuació policial. La resposta del PP fou convertir la festa de Sant Agustí amb un judici. A més ha convertit cada any la sortida de l’ofici del Convent amb un estat policial.

Pel setembre el Bloc va organitzar la I Trobada de Candidatures Locals i Independents de Mallorca, per millorar el contacte entre els diferents projectes i compartir experiències.

En el mateix any denunciàrem que un 15% dels comptadors d’aigua de Felanitx donaven lectura zero i per tant demanàrem que els renovassin.

Pel novembre ens oposàrem a la decisió del PP d’aturar l’expedient d’expropiació del Castell. Fins aquell moment el propietari no havia actuat en cap moment sobre el Castell i havia deixat que la fortificació es deteriorés.

Al mateix mes l’Ajuntament aprovava una moció del Bloc reclamant a l’Estat la negativa a pagar els 507.934€ que aquest ens reclamava per la bestreta del 2009.

Ens adherirem a la manifestació a Portocolom en contra de la instal·lació de nous pantalans i infraestructures al Port. La pressió popular fou importantíssima perquè el Club Nàutic i el PP reculassin en les seves idees.

Pel desembre el Bloc organitzà una Jornada Boletaire que fou un èxit de participació.

També, juntament amb el Psoe, demanàrem un plenari extraordinari perretirar de Fiscalia els incidents de Sant Agustí.

I per acabar l’any, l’Ajuntament aprovà una moció del Bloc per fomentar la participació ciutadana. S’aprovà que les convocatòries de les plenàries es fessin als mitjans escrits felanitxers i a la plana web, que s’enregistrassin les plenàries i s’oferissin per Internet, i que s’oferís a la plana web les actes de les plenàries. Desgraciadament, tot i que el PP ho aprovà, no s’ha duit a terme.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *