El PP de Felanitx ens explicà, al darrer setmanari, que han baixat la contribució aquest any un 5%, però no recorden que ells fa uns anys varen pujar la contribució un 50%. Per tant aquesta baixada ens ínfima respecte a la brutal pujada que varen fer l’any 2008. Com haureu pogut comprovar heu tengut una petitíssima rebaixa al rebut, res comparable amb el que pagàveu abans de la puja. És per tot això que el Bloc per Felanitx, a la darrera plenària, va demanar que l’Ajuntament instàs a l’Agència tributària a dur a terme una revisió dels valors cadastrals que s’ajustassin a la realitat actual i que es compromès a aplicar els nous valors cadastrals per calcular l’impost de bens immobles pels propers exercicis. Però com sempre, no els hi va anar bé i ni tan sols varen votar la urgència. Tant els hi és que la gent no superi la crisis i hagi de fer un gran esforç per pagar la contribució, a ells el que pensa la gent, com han demostrat tantes vegades, no els hi interessa.

Ara que s’acosten les eleccions han decidit asfaltar carrers, ja que es pensen que d’aquesta manera aconseguiran més vots i taparan la seva mala gestió durant aquests quatre anys.

Ens expliquen que tenen un superàvit de quasi tres milions d’euros. Però el que no expliquen és que aquest superàvit ve perquè no varen aplicar correctament el pressupost i es varen deixar d’executar moltes inversions que tenien previstes, com per exemple els 160.000€ per l’Hospici, i és per això que els hi sobren els doblers. Però el que no contaven és que el seu cap pare de Madrid, el Sr. Rajoy, els prohibís gastar els superàvits de l’any 2012 i 2013 i haguessin de destinar part d’aquests doblers sobrants a amortitzar préstecs als bancs. Ara, que s’acosten les eleccions, a Madrid han decidit que no estava bé la mesura estalviadora que havien pres i han donat ordes als Ajuntaments per poder gastar els superàvits.

Què feria un poble amb seny amb quasi tres milions d’euros? Un Ajuntament amb previsió i amb bona gestió per part dels seus membres, cosa que no tenim a Felanitx, hauria invertit aquesta doblerada amb projectes que revitalitzassin Felanitx, creassin llocs de feina i millorassin les gran mancances que tenim a Felanitx. Però no! A Felanitx només sabem asfaltar carrers o projectar places sense sentit, això sí, afavorint als constructors hortarrins, amics del Sr. Roig. Tenim el cas de la Plaça de les Palmeres, una plaça que abans era un lloc fantàstic per fer un aparcament soterrat, segon ells, i ara és un lloc fantàstic per reduir a la mitat les places d’aparcament. No és millor cercar una alternativa als aparcaments abans de reduir-los? Qui ho entén a això? A més, no haguessin pogut fer les obres a l’estiu, reduint les complicacions als ciutadans?

No els hi ha interessat arreglar l’Hospici, una entitat que recordem, varen tancar els mateixos del PP per una gestió nefasta, i que encara ara no ens han explicat el perquè de la seva fallida. No hagués estat millor invertir part d’aquests quasi tres milions en reobrir-la? Hauria donat llocs de feina i hauria millorat, sensiblement, la vida a moltes de felanitxers que han de desplaçar les seves persones majors a altres pobles perquè a Felanitx no tenim residència. Això hauria estat un bona inversió.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *