La majoria d’obres que està duent a terme el govern municipal del PP, segons la llei, s’han de fer amb un procediment negociat sense publicitat, és a dir, poden convidar les empreses que ells vulguin. Nosaltres creim que amb un poc de bona voluntat i de transparència poden fer tots aquests negociats d’obres amb publicitat, d’aquesta manera es podrien presentar més empreses felanitxeres (no només les que ells volen) i a la vegada podrien fer un sondeig real del preu de mercat. D’aquesta manera s’evitarien possibles pactes entre empreses i a més es podrien repartir més empreses el pastís de les obres públiques, que tanta gola fa.

Per altre part, les obres que s’estan duent a terme a la plaça de les Palmeres i que constaran a tots els felanitxers, de moment, 298.909,24€ els trobam del tot injustificades.

Tot i que consideram que les reformes, si serveixen per millorar Felanitx, són necessàries, aquestes no ho són.

Per una part el PP defensava ampliar les places d’aparcament fent un aparcament soterrat, en el qual hi havia moltes empreses interessades en el projecte. Com sempre el Batle ens va vendre fum. Ara resulta que totes aquestes places no són necessàries si no que a més a més en podem suprimir més de la meitat.

El projecte, bàsicament, es redueix a ampliar unes voreres, que ja de per si eren prou amples. Tal vegada al carrer de Felanitx que ho eren més. A més, aquestes obres es duen a terme a l’hivern que és quan més dificultats donen a tots els felanitxers, sabent que la població a l’estiu disminueix considerablement.

Per altra banda, com es pot activar l’activitat comercial del centre de Felanitx si, a més del difícil accés, ni és una zona peatonal ni tampoc hi ha places d’aparcament suficients per apropar-s’hi?

Nosaltres, tot i que defensam que els restauradors puguin desenvolupar les seves tasques el millor possible, també consideram que amb aquestes obres hi pugui haver un perill. És a dir, nosaltres ja hem criticat altres vegades el poc espai que deixen alguns restauradors a primera fila al Port perquè puguin circular adequadament els vianants per les voreres. L’ampliació de les voreres de la plaça de les Palmeres no hauria d’acabar igual, és a dir, que els restauradors ocupin més espai del necessari i que dificultin el pas dels vianants.

Per tot això consideram que aquestes obres no eren gens necessàries, hi havia altres prioritats més importants.

Un d’aquests exemples pot ser l’Hospici. Fins ara el nostre batle havia defensat que la residència únicament fos destinada a Centre de Dia, però ara resulta que per conveniències, per pressions d’altres membres del seu mateix partit i, sobretot, per ser candidat a les properes eleccions i conservar la cadira, ara ha decidit canviar d’idea i que l’Hospici també sigui residència. Senyor Batle ha tudat quatre anys de majoria absoluta a Felanitx, al Consell i al Parlament, ha gastat quasi 3 milions d’euros en asfaltar carrers i ara es despenja que l’Hospici serà una prioritat? Senyor Batle les seves paraules les s’en dur el vent!

Per cert, aquesta setmana hem sabut, pels mitjans de comunicació, que Fiscalia està investigant el concurs de concessió de les platges d’enguany, unes irregularitats que el Bloc per Felanitx va denunciar públicament en el seu moment i que ara pareix que són investigades. Un concurs que va suposar l’enfrontament entre dues empreses no només amb acusacions legals si no que també amb atacs físics a les mateixes empreses. Tot fruit d’unes possibles irregularitats duites a terme pel PP. Veurem com acaba…

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *