Sr. director:

Els articles de L’observador de les darreres edicions del setmanari mostren certa fixació amb el Bloc per Felanitx. Sembla que L’observador no s’hi fixa prou o necessita una nova graduació a les ulleres polítiques.

Comet un gran error quan creu que els vots són propietat dels partits, especialment els del PSOE que el Bloc per Felanitx, segons ell, està obsessionat a robar. Els vots són dels ciutadans majors de 18 anys, un perhom. Precisament una de les raons de la crisi política que atravessam és que els partits tradicionals (PP, PSOE, IU) creuen que els vots són seus, com les dietes de les caixes d’estalvi. El comentari de L’Observador està en la línia del que hem de superar per retornar la política als ciutadans i superar el divorci entre agrupacions polítiques i votants.

El Bloc per Felanitx es presenta a les eleccions i obté els vots que decideixen els ciutadans. Punt. No obté vots que pertanyien a altres partits. El programa del Bloc, la llista electoral, les propostes institucionals, la comunicació, etc  es formulen autònomament, observant, escoltant, pensant, etc. El PSOE de Felanitx no és, i menys en aquests moments, la referència a partir de la qual treballa o se situa el Bloc.

El Bloc per Felanitx és un partit polític d’àmbit local. Des de fa un any i mig. Sembla bo d’entendre. Ara, el Bloc s’ha integrat dins Més, una coalició de partits, de la qual formen part altres partits locals (per exemple, l’Assemblea de Sant Joan) i partits grossos o d’àmbit mallorquí o balear (per exemple, el PSM). Precisament això és fer feina per la unió de les esquerres. Precisament això.

Els partits polítics hauran d’aprendre ràpidament a conviure amb altres actors polítics, com per exemple Podem-Podemos, els quals tenen una gran influència política i electoral, fins i tot abans d’estar plenament definits.  La fórmula del Bloc i de Més semblen molt més adequades i flexibles per conviure-hi que la rigidesa, per exemple, del PSOE, un partit al que costa veure que els temps han canviat i que no convé menystenir altres forces polítiques amb les quals té coincidències programàtiques.

L’Observador s’haurà d’actualitzar per observar arreu.

Assemblea Permanent del Bloc per Felanitx

Carta enviada al Setmanari de Felanitx

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *