Dilluns passat ens visità a la vila la presidenta del Consell, na Maria Salom. Es veu que ja comencen la pre-campanya electoral i es dediquen a visitar els pobles.

Aprofitàrem l’ocasió per interessar-nos per un parell de temes.

El primer feia referència a què consideram molt important augmentar la freqüència dels contenidors de recollida selectiva. Com hem vist aquest estiu, la recollida és totalment insuficient i els contenidors s’omplen en pocs dies i després la gent (també de forma poc higiènica) diposita les deixalles al terra. Però la resposta de la Consellera de Medi Ambient, la Sr. Catalina Soler (que evidentment no es volgué perdre la visita, tal vegada per fer punts per les properes eleccions municipals) ens informà que la freqüència és la que sol·licità el nostre ajuntament i que no es pot modificar perquè hi ha firmat un contracte per dos anys. Per tant, el nostre ajuntament s’equivocà i ara no es pot arreglar.

En el segon tema ens interessàrem per una moció del Bloc per Felanitx que ens presentà el grup MES al Consell dia vint-i-cinc de juliol de l’any passat. Aquesta moció, aprovada per majoria absoluta, deia que “complint la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears, instava al propietari, el Sr. Ripoll a conservar i mantenir de forma adequada l’edifici del Sindicat”. Ha passat més d’un any i el Consell no ha duit a terme cap actuació per fer complir la moció. Recordem que la mateixa llei indica en el seu article 33 que “es pot executar l’expropiació d’un bé si el propietari incompleix les seves obligacions o si l’immoble està en perill de destrucció o deterioració”, condicions que compleix sobradament i desgraciadament el nostre Sindicat. Per tant, ja comença a ser hora de dur a terme aquest supòsit. En resposta al nostre interès, la Sr. Salom, ens digué que ho mirarien (típica resposta del PP).

Ja per finalitzar demanàrem una millora en l’asfalt de la carretera que ens uneix amb Manacor. La resposta fou la mateixa de sempre: ho mirarem.

I ja que s’acosta l’octubre, mes que tots els felanitxers sospiram que arribi per poder satisfer alegrement la nostra contribució, ens férem ressò d’unes dades que han sortit als mitjans de comunicació. Cada felanitxer paga de mitja del rebut 315€, en canvi els nostres veïnats de Campos i Porreres paguen 247€ i 265€, respectivament. De Manacor i Santanyí no en parlarem perquè juguen a una altra lliga, tant de bo també hi jugàssim. Ara diuen que ens baixaran un 3’7% el rebut d’aquest any però després de la brutal pujada d’un 50% que ens varen fer al 2008, aquesta petita rebaixa serà insignificant per a les nostres butxaques. Per què no sol·liciten una nova revisió cadastral? Perquè la contribució baixaria molt i no hi hauria doblers per pagar els seus sous i asfaltar carrers, que és l’única cosa que saben fer.

Finalment volem mostrar la nostra gran alegria amb dues grans notícies que han aparegut aquesta setmana:en Rajoy ha retirat el seu projecte de modificació de la Llei de l’Avortament i el TSJIB ha declarat il·legal el TIL!!!! Començam a anar per bon camí.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *