Fa unes setmanes, en aquest mateix setmanari, el PP es tirava floretes explicant les millores que havia duit a terme per millorar el servei de les platges del municipi. Uns serveis que ells mateixos havien deixat decaure per inoperància, i degut a això l’any anterior havien perdut les famoses banderes blaves. I aquest fou un fet que no agradà als hotelers.

Fou per aquest motiu que decidiren contractar un assessor per tal de què dugués a terme els canvis necessaris per tornar recuperar les banderes. Fou aquest mateix senyor el qui va proposar la unificació de vàries platges en un mateix lot, i va ser ell qui va proposar les millores. Unes millores, que desgraciadament, no totes s’han duit a terme i que han propiciat vàries denúncies dins l’Ajuntament.

Nosaltres, al darrer ple, ja vàrem demanar el resultat d’aquestes investigacions, i el regidor de platges, el Sr. Vidal, ens va contestar que ens ho explicaria al cap de dos mesos. Nosaltres no hem pogut esperar i hem començat a gratar per la sala i hem descobert informes de la policia local i de l’enginyer municipal evidenciant l’incompliment d’alguns dels punts del plec de clàusules del servei d’explotació de les platges de l’empresari hortarrí propietari de Marportsumbeach Mallorca. Recordem que aquesta empresa va aconseguir les platges de s’Arenal, Cala Marçal, Cala Sanau i Cala Ferrera.

Tampoc no va explicar en aquest setmanari, el Sr. Juan Ramón, que l’empresa guanyadora de la concessió de la platja de Cala Serena o el Caló de les Dones no ha complit el contracte i no ha dotat la platja amb el bar, hamaques i para-sols corresponents. Ha estat necessari una denúncia d’un particular perquè el regidor de platges en fos conscient. Aquesta és la feina del regidor i no la duita a terme, perquè si ho sabia i no va començar el procés sancionador contra aquesta empresa estaríem xerrant d’una altra irregularitat. Recordem que aquest mateix regidor ja va estar involucrat en el suposat tragí d’arena de Cala Marçal a s’Arenal fa dos anys.

A Cala Mitjana, passa tres quarts del mateix, un lot que es presenten tres empreses i que cada una va renunciant, suposadament per la inviabilitat de l’explotació. Fa anys que es dur a concurs i mai s’ha explotat. Sí és així per què es dur a concurs? Per què l’Ajuntament no fa complir el contracte?

El PP sempre pateix del mateix problema, es dona elogis per haver aconseguit un bon plec de clàusules a un concurs però després no fan res si aquestes mateixes clàusules no es duen a terme. És a dir, hem tengut casos clars amb el servei de recollida de fems o el servei d’aigua potable del Port, en el qual les empreses guanyadores o concessionàries han incomplit vàries vegades el contracte i l’Ajuntament no els hi ha obert cap expedient ni els ha posat cap sanció econòmica. Ara passa el mateix amb el servei de platges, incompleixen el contracte i l’Ajuntament és incapaç conscientment o inconscientment de fer-los complir l’acord.

I encara no sabem com acabarà la denúncia als jutjats de les irregularitats en la realització del concurs.

De tots aquests fets també n’estan orgullosos? També es faran la foto com es varen fer amb les banderes blaves quan hagin de posar sancions a aquestes empreses o pagar sentències milionàries als jutjats?

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *