El Bloc per Felanitx fa anys que critica la falta d’aigua potable al Port de Felanitx, però el que no podem consentir són les maneres d’actuar del PP. Ja ho enunciàvem a finals de maig.

Sabent que fa setmanes que hi ha convocada una manifestació per aquest dissabte dia 26 de juliol per l’Associació de Veïns, el PP convocà un ple extraordinari dimecres 23 per dur a aprovació l’acord a l’empresa concessionària EDAM SL i la pujada de tarifes. Sabent perfectament que aquests temes es podrien dur al ple ordinari de dia 4 d’agost, deu dies després. Aquesta és la sensibilitat que tenen amb les associacions i amb els ciutadans.

El Bloc per Felanitx ha criticat l’acord que es vol firmar amb l’empresa concessionària perquè l’Ajuntament de Felanitx no pot cedir a un xantatge. Dubtam que una empresa que encara té 35 anys de concessió, uns milers d’abonats fixes, unes entrades de 675.000€ l’any i que fa dos anys no tengués cap problema per poder dur a terme l’obra de la canalització de l’aigua dels pous, ara no trobi financiació als bancs. A més, hem de tenir en compte que han cobrat durant més de 10 anys aigua potable quan no ho era. Nosaltres creim que és una excusa per pujar els preus.

També hem criticat que l’acord amb EDAM SL no té cap document jurídic que avali l’operació i l’empresa ha entregar els comptes del 2010, nosaltres sol·licitàrem que l’empresa entregàs a l’Ajuntament els comptes del 2013.

Cal tenir en compte que aquesta puja que aprova el PP suposa un increment de les quotes de consum que van des del 14% la més baixa fins a un 53% la més alta. Les quotes de servei també s’incrementen més d’un 50%. Aquestes noves tarifes les trobam exageradament desproporcionades, tot i que l’empresa no hagi actualitzat els preus els darrers anys, ja que no servia aigua potable.

Per tant, el Bloc per Felanitx, està en contra d’aquest acord que suposa firmar una pujada de tarifes abans que es realitzin les obres, a més sense tenir cap garantia de què l’empresa EDAM SL no torni servir aigua deficient després de què hagi pujat les tarifes. La seva manera d’actuar aquest darrers anys ens fa dubtar seriosament.

A més l’empresa concessionària hauria d’indemnitzar a tots els seus clients que han hagut de canviar els electrodomèstics de casa seva per la mala qualitat de l’aigua. És per això que nosaltres demanàrem que l’empresa no pogués actualitzar les taxes fins passat un any, i no quatre mesos com proposà el PP, per compensar mínimament les contrapartides econòmiques que han tengut els usuaris.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *