Xerrar de l’aigua del Port ha esdevingut un tema reiteratiu com el de les normes subsidiàries. Un tema que fa molts d’anys que dura i que no s’arregla.

Ja a les eleccions passades, i ja fa més de tres anys, el batle ens digué que prest tendríem aigua de qualitat a Portocolom, però com sempre els nostres governants veuen bubotes.

La gent ja està cansada de sentir la mateixa cançó i tenir aigua no potable a casa seva, haver de canviar la grifaria o els electrodomèstics cada pocs anys, haver d’anar a comprar aigua embotellada per poder beure… i a més, pagar-la tots aquests anys com si fos de qualitat.

Durant tot aquests temps ha hagut moltes manifestacions veïnals en contra d’aquesta situació, però com sempre, el PP no els ha escoltat.

Sabem que fa una sèrie d’anys l’empresa EDAMSA dugué a terme la realització de nous pous per subministrar aigua de millor qualitat. També ens digueren a l’octubre de 2012, cosa que ens sorprengué, que la mateixa empresa duria a terme la canalització dels pous fins a la zona de distribució a la carretera de Can Gaià. Aquesta decisió ens sobtà perquè consideràvem que la inversió dels pous i de la canalització era elevada, però ens contestaren que l’empresa EDAMSA podia dur a terme tota la inversió.

També al maig del 2013 el batle ens digué que al cap de dos mesos començarien les obres de canalització.

Ara, quan han passat quasi dos anys, ens comuniquen que l’empresa EDAMSA no aconsegueix inversió per parts dels bancs i que per tant no pot dur a terme les obres de canalització.

Per una part, ens preocupa la desídia de l’empresa que durant tots aquests anys ens havia venut que assumiria la canalització i ara no ho pot fer. Ha tengut molt temps per cercar inversió.

Per altra part, ells adverteixen que si no pugen els rebuts de l’aigua, la concessió és deficitària i el banc no els hi deixa els doblers. I nosaltres ens demanam, tots aquests anys que han cobrat il·legalment l’aigua no potable com a potable, no han tengut un guany? Quan subministren aigua a Portocolom des de l’any 1966, i quan fa més de 10 anys que ens venen aigua no potable com a potable, no han tengut superàvit? El batle socialista Miquel Riera firmà (o millor dit hipotecà) la concessió per 50 anys a l’any 2001. Tenint en compte que tenen unes entrades de 675.000€ a l’any i que encara resten 35 anys de contracte, no és prou garantia perquè els bancs els hi deixin els doblers? Ens pagarà EDAMSA tots els electrodomèstics que hem hagut de canviar per la mala qualitat de l’aigua?

El Bloc es nega rotundament a una pujada de les taxes de l’aigua que podrien fin i tot doblar el rebut. I molt manco abans de tenir de manera regular aigua potable. Fins ara hem pagat aigua dolenta com a bona i ara, si a la fi arribam a tenir aigua potable, la pagarem com a or. És indignant la manera d’actuar de l’empresa concessionària amb el vist i plau del PP. El govern no ha sabut defensar els interessos dels ciutadans, només sap afavorir l’empresa concessionària. Hi deu tenir res a veure que un regidor popular hi faci feina?

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *