El pressupost que va aprovar el PP per enguany demostra quin és el tarannà de l’equip de govern.

Cap de les inversions que han plantejat (adquirir i esbucar una casa a Cas Concos, reparar l’edifici de l’estació etnològica, adquirir vehicles, arreglar la casa dels fossers del cementeri, adquirir uns terrenys pel camp de futbol del Torrentó, folrar columnes del mercat i, com no, asfaltar carrers) fomentaran ni crearan llocs de feina, ni ajudaran a baixar l’índex d’atur o als joves dels nostre terme. Enguany seguirem igual que l’any passat però amb un parell de carrers més asfaltats, la resta seguirà igual: Carrers bruts, hospici tancat, polígon buit, etc.

Cap mesura per reactivar la indústria i potenciar el Polígon Industrial. Nosaltres vàrem demanar la creació de naus compartides, però perquè les impulsés l’ajuntament amb preus de lloguer o venda competitius, no perquè Gestur tornés a fer negoci. Això és el model del nostre Ajuntament, donar els serveis i les inversions a empreses privades perquè les duguin a terme i a canvi els hi cedeixen la gestió perquè facin negoci. I a més generalment aquestes empreses són de fora i no de Felanitx.

Aquest és un bon exemple per intentar dur a terme l’obra de l’hospici amb fons propis i no que una empresa de fora ens faci l’obra i desprès estiguem 30 anys fermats a ells, posant els preus que vulguin i duent la gestió del centre de la manera que mes els hi convingui. Enguany l’ajuntament tornarà mes doblers als bancs que els que invertirà en el municipi. Si enlloc d’asfaltar tants carrers i camins, comprar cotxes, i tornar tants doblers als bancs els dediqués a l’hospici, en tres anys el podríem tenir pagat.

Estan obsessionats en eixugar el deute que ells mateixos varen crear, el problema és que ja no ho recorden. Ara no és el moment de reduir d’una manera tan dràstica el deute, és el moment d’invertir en la ciutadania i crear llocs de feina.

Acabem de fer un nou contracte per a la recollida i eliminació de fems i només hem pogut baixar la partida un 3%, quina classe de contracte hem fet? En què hem millorat? El servei que ens donen ara és tan meravellós que no importa abaixar el preu? Qualcú ha notat que Felanitx brilli, que quan mires a terra es vegi reflectida la teva imatge?

L’única inversió amb un poc d’entitat que plantegen és la construcció o reforma d’un nou tanatori municipal, que ja ens va bé, però el que ens preocupa és que ho facin a 50 metres d’un de privat, al qual li acaben de donar la llicència i que també s’està construint. No tenim molt clar com podran conviure un al costat de l’altra i si això farà que s’hagin de pujar les taxes del tanatori públic per no entrar en competència deslleial amb el privat.

Baixaran l’IBI un 4%, només faltaria! El problema que té el nostre regidor d’hisenda és la memòria, i ja no es recorda quan quasi varen doblar aquest impost degut a la quantitat de factures que tenien sense pagar. A més a més, la revisió cadastral es va fer quan els preus dels immobles estaven a l’alça i ara estam pagant per damunt el preu de mercat. Amb aquestes dues premisses els hi dóna per abaixar el preu de l’IBI molts cops.

Cap mesura per fomentar les energies alternatives, només una partida de mil cinc-cents euros de subvenció per la instal·lació de planells solars, a l’associació hotelera li en donen quatre mil no sabem ben bé per a què.

Per acabar d’arrodonir-ho, continuen amb la mala gestió de les compres, sense complir la llei a l’hora de fer contractes menors, licitant amb preus i amb empreses amb maneres més que dubtoses, sense tenir un inventari, etc. Però això és un mal endèmic del nostre equip de govern i ja no ho arreglarem.

Resumint, un pressupost amb una falta total i absoluta d’iniciativa política, calcat al pressupost de l’any passat. Ja podeu imaginar com canviaran les coses enguany.

Finalment vos volem informar què el Bloc tenia previst que durant la legislatura es fes un relleu de qualque regidor per tal què més gent entràs dins la dinàmica de l’Ajuntament. Per tant, des d’aquí volem donar les gràcies a la nostra regidora Carlota Socias per la seva dedicació i entrega en la seva tasca. En el seu lloc entrarà en Marc Ordinas i Llopis.

Bloc per Felanitx Economia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *