Segons el diccionari, Feixisme, és tenir una actitud autoritària, arbitrària, etc., amb què hom s’imposa a una persona o a un grup.

Desgraciadament aquesta és l’actitud que està imposant el PP a Espanya i a les nostres illes, amb el consentiment dels respectius batles.

Tots sabem exemples d’aquesta actitud. A Espanya la recent llei de l’Avortament ens ha fet retrocedir trenta anys, quan ja era un tema acceptat per la majoria. També la seva negativa a què un poble pugui expressar lliurament la seva voluntat, com és el cas de Catalunya, reflecteix el totalitarisme del president espanyol.

A les nostres illes, el curs escolar ja va començar amb una actitud autoritària imposant el TIL a les escoles, es varen sancionar als directors que expressaven el seu malestar i la multitudinària i històrica manifestació verda a ciutat no va tenir ressò en el Govern. Imposant, per part seva, el menyspreu i l’autoritarisme.

A rel d’aquesta actitud, el col·lectiu docent, manifestava el seu desencant penjant senyeres a les escoles, cosa que indignà molt a l’extrema dreta del Círculo Balear, present dins el PP. Per tal motiu el Govern, redactà un Llei de Símbols per impedir aquests fets, retornant a una època predemocràtica en què es prohibien totes les manifestacions que no fossin les oficials i establertes per un règim autoritari. Posteriorment alguns Ajuntaments volgueren protegir la senyera declarant-la símbol d’interès local, però el PP veient que encara no es sortiria amb la seva, publica un decret assenyalant que aquesta declaració necessitava el consentiment del Consell.

A Felanitx, recordem que ja en temps del batle Riera, es va oficialitzar la bandera del nostre poble amb el nostre escut i amb la senyera com a fons, i a més, per les festes, es pengen senyeres pels carrers i pels edificis públics. És per aquest motiu que el Bloc per Felanitx, ha presentat pel proper ple de dia 3, una moció que insta a l’Ajuntament a declarar la senyera, i per tant la bandera de Felanitx, com a símbol local. Sabem que, la regidora de cultura, durant molt d’anys, va ser un defensora de la senyera, seguirà amb el mateix parer? Tenim els nostres dubtes, ja que tant el batle com la resta de regidors tenen en molta estima la seva cadira de regidor i no gosen contradir les ordres dictades a ciutat.

En tota aquesta polèmica, el PP, ha volgut confondre a la gent dient que la senyera és la bandera de Catalunya, i dins la seva ignorància i malicia, ometen dir que la senyera fou l’estendard del rei en Jaume I que conquerí les illes l’any 1229 i que per tant representa totes les terres de parla catalana, a les que, evidentment, formen part les Illes Balears. A més la bandera de toles les nostres illes i del gran nombre de pobles tenen la senyera com a fons o formen part de l’escut. Aquesta abnegació en rebutjar la senyera és una demostració més del seu feixisme i de les ganes que tenen de confondre a la gent, volen dividir-nos, però no ho aconseguiran, tenim ben clar quina és la nostra pàtria i els nostres símbols.

Per acabar, volem recordar, que avui fa exactament dos anys que es va tancar l’Hospici… però això es un tema prou important per a una propera columna.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *