Poca gent i poques iniciatives pel part de l’equip de Govern, així podríem resumir la Mesa de Turisme de la setmana passada.
La “excusa”, per convocar-la, era presentar el Pla de Turisme 2014-2015 del municipi, una iniciativa que sorgeix de la conselleria de Turisme i de la nova llei de Turisme. D’entrada, mai un Pla ha tingut tan poca durada. Ni amb l’equip de govern més eficient i competent podríem dur a terme totes les iniciatives que hi surten, i més si tenim en compte l’estat arquitectònic, urbanístic, cultural i d’higiene del nostre municipi, que encara ho dificulta més. Sí que pot ser, però, una oportunitat, ja que hi ha feina feta: Objectius, oportunitats, febleses… Anem a aprofitar-ho i fer un vertader Pla municipal, però a llarg terme, que englobi tot el municipi i els temes importants: Aigua, neteja, cura dels espais públics, rehabilitació i dinamització del centre de Felanitx, estètica exterior (seguint una línia davant la mar, als cascs antics, etc.), oci i temps lliure, cultura… Cap a un turisme sostenible i de qualitat sense deixar de banda cap llogaret, ja que el turisme no només arriba a Portocolom, també passeja per Felanitx, visita Ca’s Concos, Cala Ferrera…
Hi ha molt per fer i més val que ens hi posem, no podem basar el turisme del municipi en quatre hotels i quatre restaurants. Si volem crear llocs de feina i donar qualitat i sostenibilitat cal començar des de baix, mantenint el que ens envolta i implicant a tota la ciutadania: Associacions, empresaris de restauració, allotjaments rurals o de costa, comerciants, empreses d’oci, esport i lleure… I a tota la població. El que no pot passar és que a una Mesa de turisme on en teoria s’hi han de tractar temes importants per l’economia i la vida felanitxera hi assisteixin 12 persones, d’aquests 3 polítics i un funcionari. Falla la participació a aquest espais i creim que és un assignatura pendent que té l’equip de govern.
Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *