A la plenària del passat dilluns, com sempre amb pocs continguts que el PP ofereix a l’oposició, el Bloc per Felanitx va presentar dues Mocions i va formular diverses preguntes.

A la primera moció volíem reprovar el batle de Felanitx per la seva actitud i posicionament a l’Assemblea de batles celebrada a Mallorca dia 8 de novembre de 2013, alhora que també volíem refermar el compromís del nostre Ajuntament amb la reivindicació de la comunitat educativa en contra del Decret del Tractament Integrat de Llengües, així com el compromís de l’Ajuntament a favor de l’educació integradora, de la llengua pròpia i de la cultura de la nostra comunitat. Idò al PP de Felanitx cap dels punts els hi va anar bé. El primer era lògic que no el recolzassin, tot i que dins el partit hi ha discrepàncies i escissions. El segon, tot i insistir en què el Batle ens manifestàs el seu parer sobre el TIL, tampoc hi varen estar d’acord. La crispació i la negativa a manifestar-se va ser la seva resposta.

A la segona volíem que l’Ajuntament de Felanitx instàs al Parlament de les Illes Balears a l’elaboració d’una proposta d’abolició de les figures de l’alou, ja que és una càrrega que encara avui en dia pateixen moltes cases de la vila. Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat. Això sí, el Batle, amb el seu tarannà, ens va fer saber que les mocions que presentava l’oposició no servien per res. Tota una lliçó de democràcia amb majoria absolutista i autoritària.

En quan a les preguntes demanàrem que ja que la nova Llei de Pesca prohibia Piscifactories a menys de 5 milles, l’Ajuntament fes tot el possible perquè s’ampliàs la zona de protecció de la nostra costa fins a aquesta distància per tal d’aconseguir que no es poguessin instal·lar noves piscifactories. La resposta, va ser la de sempre: ho mirarem.

I finalment, entre d’altres preguntes, també demanàrem que s’intenti ampliar l’horari de la Residència d’Assistits per tal de poder conciliar la vida laboral amb la d’acompanyar les persones majors, que es posi més personal per tal de donar un servi més proactiu així com flexibilitzar el perfil de les persones usuàries del servei així tal vegada les places que encara hi ha vacants es podrien omplir i fins i tot ampliar, si el poble ho necessita.

Bloc per Felanitx Plens

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *