El Bloc per Felanitx fa quatre anys va proposar fer una Comissió de Festes. Fruit d’aquesta proposta va sorgir la idea d’augmentar el nombre de verbenes gratuïtes. Ara es necessita recuperar la idea de bell nou i canviar el format de les verbenes, obrir-ho a la ciutadania i entre totes i tots construir unes festes més nostres i on tothom es senti a gust i amb ganes de bulla.

El comentari general de la gent és que les verbenes any rere any van en decadència, és la “sensació” que es viu a Felanitx. La gota que va vessar el tassó fou la verbena de dissabte ja que era la que tenia l’artista amb un renom internacional, és a dir, na Rosario i a més l’entrada valia 20€ i no entrava en l’abonament. L’assistència de públic fou ínfima i ridícula, es xerra d’entre 200 a 400 persones. I a més, passada l’actuació de l’artista encara feien pagar deu euros per l’entrada. Això va fer que molts felanitxers desistissin d’entrar i gastar els doblers a dins el Parc.

Les conseqüències són nombroses, per una part els bars, que enguany només són quatre a diferència dels altres anys que eren set, van veure com els ingressos eren insuficients i veien perillar poder pagar el cànon a l’Ajuntament. Per altra part els firaires de la part baixa estaven tan enfadats que prometien no tornar l’any que ve. I finalment, els dos grups felanitxers que actuaven després de na Rosario no varen poder tenir el públic felanitxer que es mereixien. Així és com es potencia l’actuació del grups de la vila, amb un parc buit?

Hem de recordar que l’Ajuntament dóna a l’empresa Trui, prop de 110.000€ perquè organitzi les verbenes baix el seu criteri i a més es queda la recaptació de les entrades i dels abonaments. Per tant a l’empresa Trui l’únic que li interessa és fer calaix. Les festes han deixat de ser pel poble i ara són per una empresa privada. L’Ajuntament ha privatitzat les festes de Felanitx i el nostre futur.

El PP hauria de fer un esforç i veure que la fórmula actual no funciona. Les festes han de ser consensuades i pel poble. Un exemple és el “Correbars”, organitzat per la “Comissió de Festes Alternatives de Felanitx” que fa dos anys que es celebra i que enguany ha superat el nombre d’assistents de l’any anterior. No pot ser que hi hagi més gent a un esdeveniment organitzat sense ànim de lucre que a un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament i que ens ha costat a tots els felanitxers 110.000€! Tampoc pot ser que hi hagués més felanitxers a un verbena de Porreres que a la de dissabte passat.

Cal que el PP escolti als felanitxers, que hi hagi un nou enfocament i que el regidor de festes faci la seva feina, que per això cobra, enlloc de llevar-se els maldecaps del davant i donar tota potestat a una empresa privada que pagam entre tots els felanitxers.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *