Quan es passeja pel Port un té la sensació que res ha millorat de l’any anterior. Ha passat un any i tot segueix igual o pitjor.
Tenim el port infestat de punts de fondeig per a les embarcacions, la gran majoria buides i sense utilitzar. Però on són els iots que ens visiten? Idò la gran majoria fondegen davant l’Arenal perquè saben que allà no hi ha control. És a dir, als punts de fondeig, que són d’Obres de Port i que les gestiona el Club Nàutic els cobraran per cada dia, en canvi la zona de davant la platja de l’Arenal, depèn de Costes i, de moment, no hi ha ningú que ho controli. Per tant hi poden esser gratuïtament. Hem de tenir en compte que els punts de fondeig, a part d’ésser un ingrés econòmic pel Club Nàutic, era una manera d’evitar la desaparició de la posidònia evitant tirar tantes àncores. Però d’aquesta manera, l’àrea de davant la platja, i que és una zona protegida, es veu greument amenaçada per l’impacte de les embarcacions.

Iots a l'Arenal

Un altre tema sense resoldre és el de les caravanes al Babo. Passen els dies i de cada vegada més hi ha les famoses autocaravanes, que també de forma incontrolada, poden gaudir d’un platja particular, a primera fila de la mar i conviure dins un espai natural (ANEI). Què més poden demanar? Si van a un aparcament adequat als seus vehicles, tendrà un cost econòmic i a més no podran gaudir dels privilegis que tenen al Babo. De cada vegada n’hi ha més i comença a ser un problema preocupant. L’Ajuntament s’excusa dient que no és un espai municipal, sinó que depèn del “Ministerio” (ja que això va ser l’espai que en Matas va comprar). Sabem de l’agilitat que té el nostre govern de fer les coses quan li interessen. Tenim com exemple l’arena de l’Arenal o el demanar permís al mateix “Ministerio” quan els interessa amollar grava al camí de l’Algar. Però pareix esser que no volen esser tan àgils amb aquest tema de les caravanes.

Caravanes al BaboTambé xerrant de Ports i del Club Nàutic, amos i senyors de gran part del nostre port, tenen via lliure per fer el que vulguin a primera fila de la mar. És per això que han decidit posar tres “badens” il·legals ens pocs metres davant la seu del Club i també han decidit deixar a les fosques el passeig Massutí els vespres. Qui sap quina sorpresa més ens prepararan?
Del tema de l’aigua potable i de l’empresa EDAMSA, val més no xerrar-ne perquè haviat ja farà la mateixa olor que fan les Normes Subsidiàries.
Bones festes del Carme i de Santa Margalida!

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *