Avui dilluns 15 tendrà lloc una Comissió informativa de l’Ajuntament de Felanitx per estudiar el Plec de condicions de la recollida de residus urbans del municipi. Els regidors del Bloc per Felanitx demanaran que l’expedient quedi damunt la taula a fi que les distintes associacions ciutadanes tenguin ocasió d’opinar sobre la recollida de residus.

La majoria absoluta del PP a l’Ajuntament de Felanitx, per arrogància i per desídia política, no ha recollit l’opinió de ningú a l’hora de posar les condicions de la recollida de residus urbans. S’han limitat a introduir quatre retocs al contracte en vigor. Tractant-se d’un contracte de gran calat, 7,63 milions d’euros repartits en 10 anys, el de major volum econòmic de l’Ajuntament de Felanitx, el Bloc exigeix que hi hagi una fase de participació ciutadana abans de dur-lo a aprovació.

Joan Xamena, portaveu del Bloc per Felanitx, ha declarat que “no és políticament admissible que un tema tan important per als ciutadans, que ens costa molt i que tantes crítiques genera, passi desaparcebut perquè l’equip de govern del PP no vol crítiques i el dugui mig d’amagat. La participació de les associacions de veïns, comerciants i altres milloraria el resultat final, però les reunions són feina i incomoditats, justament el que tracten d’evitar els regidors del PP”.

El Bloc proposa que l’expedient quedi damunt la taula unes setmanes i que l’Ajuntament obri una ronda de consultes amb els possibles interessats. El pla d’embelliment, amb un cost de 1.500 euros, va generar tot un moviment de participació ciutadana. La recollida de residus urbans que ha d’estar operativa durant 10 anys, que té molt a veure amb la netedat o la brutícia del municipi i que té un cost 500 vegades superior es mereix un moment de reflexió i d’escoltar els altres, fins i tot per part d’una majoria absoluta.

Cal recordar que la majoria absoluta del PP va decidir a la plenària de dia 1 de juliol de 2011 que el Ple de l’Ajuntament delegàs a la Junta de Govern totes les funcions que legalment fos possible. Per això, ni tan sols caldrà que el plec de condicions sigui aprovat pel Ple de l’Ajuntament, tan sols per la Junta de Govern, integrada només pels regidors del PP.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *