Quan el Batle convoca una Plenària extraordinària en dimecres a les 11h del matí, sap perfectament que dificulta la tasca dels regidors de l’oposició. Per això ho fa. Sap que l’oposició té dificultats per fer política en hores de feina, mentre que la tropa de regidors del PP ho té bé per anar a l’Ajuntament en dimecres a mitjan matí. No només l’equip de govern ens consta molts diners, sinó que a més freguen la majoria absoluta per la cara dels ciutadans. Com s’atreveix el Bloc a publicar els sous dels regidors? Tot i tractar-se d'una informació pública, mentre quedi damunt els papers de la Sala i dins la Sala, no és ben bé de domini públic, però un cop en circulen més de mil còpies pel municipi, aleshores aquest exercici de transparència mereix un càstig.
Així, tots els regidors del PP que viuen o mig viuen de la política, poden aprofitar el matí i assistir a una Plenària i després a una comissió de govern. Tot són avantatges: Així no hi han d'anar dos dies. Amb el que cobren, no en faltaria d'altra.
Els regidors de l’oposició, en canvi, han de deixar la feina a mitjan matí i tornar-hi després de la Plenària. Hi ha una mica de diferència. La mateixa dificultat que tenen els no professionals de la política local, la tenen els ciutadans. A la Plenària, hi assisteix poquíssima gent. Es veu que el PP encara troba que són massa, perquè hi afegeix una dificultat horària. La transparència, la informació i la participació ciutadana no interessen a les majories absolutes. I en aquesta plenària s'aprovà baixar el coeficient reductor dels valors cadastrals, aspecte que fa dos anys que nosaltres demanam però l'equip de govern es negava a dur a terme. I no vos penseu que va ser idea seva, no! El Cadastre els va informar que ja que l'Ajuntament de Felanitx l'any 2007 havia fet la revisió cadastral, i era un dels municipis que ho tenia més elevat, els va donar permís per a baixar el rebut de l'IBI un 27%, ja que resulta que per llei no podien cobrar més del 50% del valor de mercat. I l'Ajuntament feia anys que ho feia.
I l'any 2014 ens baixaren lla contribució un 27%? No!
El que faran és pujar el diferencial per així d'aquesta manera tots seguiríem pagant el mateix que fins ara. Tal vegada baixaran un 5% i així podran dir que han baixat els imposts. Des del Bloc, i considerant la crisi que actualment patim i la dificultat que tenen moltes famílies per arribar a finals de mes, demanam i demanarem que es produeixi un rebaixa molt més substancial.
La propera setmana us parlarem de l'aigua, del clavegueram i de la mania que han agafat alguns ex-regidors del PP a denunciar el seu propi Batle!
Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *