Primera mala notícia, el retorn del projecte de NORMES SUBSIDIÀRIES des del Consell de Mallorca a l’Ajuntament de Felanitx. A nivell tècnic, el Consell ha assenyalat oficialment un munt de deficiències (concretament 115) del projecte que endarrereixen una vegada més la seva aprovació. Ja és un poc igual què diuen les NNSS, el cas és que seguim amb la planificació urbanística del 1969. Han passat vuit anys de l’aprovació inicial i cinc de l’aprovació provisional. Una vergonya. I uns culpables, el PP. Els especuladors volien, i el PP concedia, la permissivitat del Pla General del 1969 per fer-se rics. Potser ells ho han aconseguit, però així com hem construït en aquesta illa ens ha empobrit a tots. I sembla que per molts anys. Si durant el darrer quart de segle haguéssim moderat l’urbanisme, ara les conseqüències serien més bones de dur.
La segona mala notícia, el CASTELL DE SANTUERI. El PP de Felanitx, a favor de l’expropiació del Castell quan el PP no governava al Consell de Mallorca, ara acata submís la mort de l’expedient. Sembla que ara el Castell, segons el PP, està bé en les mans dels actuals propietaris, els mateixos que l’han deixat deteriorar durant tants i tants anys. Si gestionen el Castell, tal com Damià Vidal va gestionar Bitel en temps d’en Jaume Matas, estam ben arreglats. Es un error històric no seguir endavant el procés d’expropiació, com ho va ser en el seu moment que l’Ajuntament no adquirís el Sindicat.
I la tercera mala notícia per als felanitxers. Ports de les Illes Balears manté una actitud inacceptable envers PORTOCOLOM. Només volen fer calaix: per a ells, el Port és una font d’ingressos. Volen que el Port s’ompli d’embarcacions grosses vengudes de fora, ignoren les necessitats de les petites embarcacions locals i no gasten un euro de manteniment de la seva zona. Per què punyetes no retiren els cadàvers de barques que fan lleig? Per què no vigilen els que embruten i per què no cobren els que fondegen? Hem vist passar massa anys com per ara creure que augmentar fondejos per a grans embarcacions sigui la solució a res. Es impossible creure que es controlaran.
En dues setmanes tres passes enrere. Es comencen a veure els resultats de la legislatura.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *