Mallorca és una colònia espanyola. Aquesta frase, fa uns mesos, hauria pogut sonar a una gran part de la població mallorquina una frase desproporcionada o injustificada, tot i que els constants atacs a la nostra llengua, cultura i identitat no han aparegut amb l'arribada de'n José Ramón Bauzá i el seu exèrcit antimallorquí.

Els dirigents actuals del Partit Popular parteixen de la premissa colonitzadora de “Que bonita sería Mallorca si no fuera por los mallorquines”, amb la intenció d'exterminar qualsevol rastre cultural i lingüístic, negant així la pròpia identitat de la nostra terra i negant-nos la nostra existència com a poble.

Ben poc els importa la mobilització de milers de ciutadans al·legant en contra de l'avantprojecte de Llei de Funció Pública, ben poc els importa la seva Constitució Espanyola que a l'article 3 recull “La riquesa de les diferents llengües d'Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d'especial respecte i protecció”, i en definitiva ben poc els importen els mallorquins.

Però aquesta postura exterminadora no només ve des de les institucions autonòmiques, aquí mateix, a Felanitx, en Biel Tauler i tot el seu equip de govern s'han negat rotundament i reiteradament a defensar el català i en definitiva a defensar els mallorquins, a diferència d'altres pobles de Mallorca on el PP s'ha posicionat en contra de la total buidada de contingut de la Llei de Normalització Lingüística, que és el que en realitat pretenen amb el seu avantprojecte.

A nosaltres sols ens queda posicionar-nos a la trinxera d'aquells que estimen la seva terra, la seva llengua i la seva identitat. Com deia Guillem d'Efak: “Siau qui sou, mallorquins”. I sobretot defensem allò que és nostre. Per molt que ens intentin aniquilar com a poble, hem de tenir clar que són molts els anys que duim resistint i som molts els qui no ho permetrem.

Volem deixar clar que el Bloc per Felanitx lluitarà a favor del català, a favor de la cultura i de la identitat, i que recordarà les vegades que faci falta al Partit Popular, al batle i a qui sigui necessari que hem pres la humil decisió de no retrocedir. Com deia Ovidi Montllor: Hi ha gent a qui no li agrada que es parli, s'escriga o es pensi en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parli, s'escriga o es pensi.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *