El passat dilluns es va fer la plenària del mes de desembre, la darrera d’enguany. Va ser una plenària centrada en, principalment, corregir errades de l’equip de govern i aprovar interessos que el PP considera que són generals. El Bloc vàrem presentar una moció per millorar la informació sobre el que fa l’Ajuntament, que va ser aprovada per unanimitat.
Al grup del PSOE hi va haver relleu: En Miquel Vadell substitueix na Mercedes Garrido, des del Bloc volem donar-li la enhorabona i la benvinguda!
I començam amb l’aprovació de l’acta anterior, per unanimitat. Des del Bloc vàrem fer, però, una puntualització: A la passada plenària el batle, xerrant del Castell de Santueri, va dir que considerava “millor la gestió privada que la pública”, declaracions que també han sortit a la premsa però que no apareixen a l’acta. En Biel Tauler es va reafirmar i nosaltres vàrem demanar que constés en acta Creim que és important que es vegi que ni tan sols el PP local creu que els seus companys al Consell i al Govern tractarien el Castell millor que la propietat actual, que bàsicament l’ha deixat caure.

Errades
Les errades de l’equip de govern varen donar per molt. D’una banda, l’any passat es va incrementar l’impost de circulació més del doble del que s’havia aprovat. Pareix que ningú va repassar els números quan es varen aprovar en el 2009, i ho hem acabat pagant tots els que tenim cotxe. El PP va proposar tornar enrere la pujada que varen aprovar el passat octubre, per compensar-ho. De l’altra, també a l’octubre es va aprovar enviar el projecte de clavegueram de Sa Punta al Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca, per veure si subvencionen part del més de 2 milions d’euros que costarà. Idò resulta que la convocatòria posava un màxim de 600.00€, així que s’ha hagut de fer trossos del projecte i enviar-ne només una part.
Des del Bloc entenem que qualsevol es pot equivocar, especialment amb la quantitat de coses que passen per l’Ajuntament, i per això es abstinguérem en els dos punts. Però precisament que hi hagi tantes coses és el motiu que dóna el PP per tenir tants regidors amb competències i a la junta de govern, pel que tenen unes bones atribucions econòmiques. Ja que són tants, amb la feina tan repartida, trobam que s’hi podrien mirar un poc més.

Interessos
Una vegada més es va veure que el PP confon els interessos particulars amb els generals. Està molt bé que instàncies superiors demanin l’opinió de l’Ajuntament abans d’aprovar segons quins projectes, independentment dels mèrits tècnics. Però això només té sentit si l’Ajuntament s’ho pensa per cada projecte, si realment té els mèrits socials per ser considerat d’interès general. Si tot el que arriba se declara bo, de què serveix demanar-ho?
Des del Bloc, i donada la majoria absoluta del PP, ens solem abstenir si el projecte és tècnicament vàlid, i en aquesta plenària així ho ferem pel magatzem d’àcid que vol instal·lar Ladrillerias Mallorquinas i pel pàrquing que Marport Sunbeach Mallorca vol posar a Cala sa Nau, donat que respecta la zona ja existent.
Però hi ha vegades que l’interès particular és tan flagrant que, en consciència, només podem votar en contra. És el cas de l’ampliació il·legal d’un magatzem al camp de golf Vall d’Or, que ara volen legalitzar. D’aquest tema en xerram més al nostre article d’aquesta setmana al Setmanari Felanitx.

Mocions
Des del Bloc consideram molt important fomentar la participació ciutadana a la política municipal, però això és molt mal de fer sense saber què passa per la Sala. Per això vàrem presentar una moció (que trobareu adjunta al final), que es va aprovar per unanimitat, per millorar la comunicació, per la qual es publicaran a la pàgina web tant les convocatòries de les plenàries com les actes de plens, comissions i juntes de govern. A més les plenàries es transmetran per Internet tot d’una que sigui tècnicament possible.
Apart, també es va xerrar de la nostra moció del passat novembre per l’increment d’ús de programari lliure a l’ajuntament. El tècnic de l’ajuntament, a qui agraïm la feina, va el·laborar un informe on es veuen les passes fetes i les mancances que encara hi ha, i des del Bloc mirarem que es compleixi el pla Felanitx Obert als Ciutadans tant com sigui possible.
El PP va presentar una moció per modificar el Pla d’Usos del polígon que ha demanat el Consell, i el PSOE una per reunir la Junta de Portaveus, que no va ser aprovada però el batle es va comprometre a convocar-la el gener.

Preguntes
Des del grup del Bloc vàrem fer les següents preguntes:

  • Quina és la posició de l’Ajuntament respecte als plans de posar nous pantalans al Riuetó i d’ampliar el Club Nàutic? El batle es va pronunciar en contra tant d’una cosa com de l’altra. Ens fa contents veure que el PP local està amb la majoria dels felanitxers amb aquest tema.
  • Per què s’han incrementat tant les despeses de recollides de residus? En una rara però benvinguda intervenció el regidor Guillem Rosselló va explicar que s’havien hagut de netejar diversos abocadors il·legals, especialment el de Son Matamoros. Vàrem proposar que es mirés més de fer pagar els culpables d’aquests abocaments.
  • Com s’adjudiquen les assegurances dels funcionaris de l’ajuntament? No seria millor adjudicar-les per concurs, i treure un millor preu? En Rafel Roig, regidor d’hisenda, va dir que es repartien per diverses corredories del municipi però que s’estaven revisant.
  • Com així es va projectar Pa Negre, una pel·lícula rodada en català i dirigida per un mallorquí, en castellà a la Casa de Cultura? Segons la regidora de cultura, n’Apolonia Rotger, va ser un tema tècnic ja que no tenen el comandament pel reproductor. A més, la projecció era dins el cicle Premis Goya i aquests premis, segons ella, són en castellà. Ens demanam què passarà si Pa Negre guanya l’Òscar, la projectaran en anglès? Per veure-la en versió original, haurem d’esperar que guanyi un Gaudí?
  • Tornam a demanar per la exagerada quantitat d’hores extres que paga l’ajuntament. On és aquell pla per reduir-les que l’equip de govern fa temps que promet? Com sempre, hi estan fent feina, però no està acabat. Quantes hores extres hi deuen dur, en fer-lo?

I després de prop de quatre hores, i amb una copa de cava per donar els molts d’anys, es va concloure la plenària de desembre. La propera d’ordinària serà al febrer, pensau que si teniu idees o preguntes per fer ens les podeu enviar a correu@blocperfelanitx.cat.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *