Jornada boletaire

Dissabte 10 de desembre el Bloc per Felanitx vàrem organitzar una jornada micològica amb l'objectiu de cercar bolets (comestibles o no), aprendre alguns consells per destriar-los i ser conscients de la gran varietat existent dins el terme. De matí vàrem fer grups, i vàrem sortir de cap als pinars i alzinars de Felanitx. L'horabaixa vàrem dur els bolets aplegats el matí cap a la Casa de Cultura on un dels millors experts de les Illes, en Joan Carles Salom, va classificar les diferents espècies recollides, més de 50. Es van poder observar, tastar i ensumar, el que ajuda a la identificació correcte.

Es varen collir espècies molt interessants, entre elles el bolet més tòxic i mortal que hi ha (Amanita phalloides). No va ser l'únic bolet mortal, el que ens indica que mai s'han de consumir si no tenim clar de quina espècie es tracta. També se'n varen collir de bons comestibles, una dotzena d'espècies diferents. Esclata-sangs, gírgoles d'estepa, de garriga, cames seques, bolets de bou… Els bolets tenen els mateixos problemes que els hàbitats: La construcció desmesurada, la fragmentació dels ecosistemes i l'excés de recol·lecció. Podem cercar bolets, però com amb tot, no n'hem d'abusar si volem conservar els agres.

La jornada va ser un èxit d'assistència, amb més d'una trentena de persones que vàrem poder gaudir de la xerrada de l'expert. El Bloc per Felanitx vol agrair la col·laboració dels assistents.
Que en trobeu molts!

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *